BN International ten onder

Vrijdag 08 december 2023

Op 30 november 2023 werd BN International, de behangfabrikant uit Huizen, abrupt failliet verklaard. Het nieuws kwam als een schok voor de medewerkers van het bedrijf, die pas net geïnformeerd waren over de dreiging van een faillissement.
BN International ten onder

Het faillissement volgde op een eerder verzoek tot uitstel van betaling op 29 november 2023. De voorlopige surseance die op 28 november was verleend, bleek slechts een tijdelijke adempauze, aangezien de rechtbank Amsterdam op 30 november besloot om BN International definitief failliet te verklaren. Als curator is mr. S.I.P. Schouten aangesteld.

 

Het nieuws over het faillissement is volgens NH Nieuws hard aangekomen. Tijdens een emotionele bijeenkomst werden medewerkers geconfronteerd met de harde realiteit dat het bedrijf zijn deuren zou sluiten. 120 medewerkers kregen hun ontslag en zijn nu afhankelijk van het UWV. BN International is op 20 oktober 1925 opgericht. Met al bijna 100 jaar ervaring is het de oudste behangfabrikant van Nederland, sinds de 90-er jaren opererend onder de naam BN Walls. Daarnaast bestaat het bedrijf uit de business-to-business labels Balacron (boekomslag materialen) en BN Base (o.a. digitale substraten).

 

De financiële problemen bij BN International zijn niet nieuw. In 2020 dreigde ook faillissement, maar nam Sjan van Ettekoven het bedrijf over en werd dit afgewend. In 2021 werd designer Stefan Scholten creative director van het bedrijf. Het lijkt erop dat de wereldwijde Covid-19-pandemie het herstel van het bedrijf heeft verstoord. Curator Schouten onderzoek momenteel of er een doorstart mogelijk is, maar zijn bevindingen worden pas in januari gerapporteerd.Links

www.bninternational.com

Tags

nieuws, interieur, wandbekleding, behang, ontwerper, tijdloos, innovatie, duurzaamheid, Huizen, vakmanschap, studio, design, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #bninternational, #stefanscholten

Gerelateerd nieuws
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Overname Erfal gaat niet door
Op 11 april 2024 heeft Hunter Douglas GmbH, Düsseldorf, zijn aanmelding voor de overname van Erfal GmbH & Co. KG afgeblazen wegens mededingingsbezwaren van het Bundeskartellamt.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden