Blokker verkoopt Casa

Maandag 05 april 2021

De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
Blokker verkoopt Casa

De familie Blokker heeft de woonformule verkocht. De verkoop heeft geen gevolgen voor de ruim 3.200 medewerkers. Financiële details worden niet gegeven.

 

Het in 1975 opgerichte Casa maakte van 1988 tot 2016 onderdeel uit van de Blokker Holding. Daarna kwam het in handen van de familie Blokker. 'We wensen het management en de medewerkers uitdrukkelijk te bedanken voor hun tomeloze inzet van de afgelopen jaren, met specifiek de uitdagingen van het afgelopen coronajaar. Na ruim dertig jaar is het tijd voor een nieuwe wind en gunnen we hen bijzonder veel succes met de nieuwe aandeelhouder.'

 

Vorig jaar werd er door de familie nog 70 miljoen in de keten gestopt. Het afgelopen boekjaar was er 'ondanks alle uitdagingen' wel weer sprake van een positief bedrijfsresultaat, staat in de verklaring.

Casa is sinds 2018 actief in Nederland, waar de keten 36 winkels heeft, de eerste werd in 2018 in Utrecht geopend. Het gaat voor een groot deel om omgebouwde winkels van Xenos, een keten die ook in handen is van de familie Blokker. Aanvankelijk was het de bedoeling dat 110 van de toen nog 170 Xenos-filialen zouden worden omgebouwd, maar dat ging niet door. In totaal heeft Casa ruim 500 winkels in acht landen, waaronder 70 in Belgie en 35 in Nederland.

 

Een woordvoerster laat weten dat het winkelen op afspraak in Nederland naar tevredenheid verloopt. 'We zijn verheugd dat de Nederlandse klant - ondanks de verplichting tot het maken van een afspraak - zijn weg naar de Casa-winkels meer en meer blijft vinden. De omzetevolutie in Nederland ontwikkelt zich bijzonder goed! We zijn dan ook uitermate blij met de inzet van onze Nederlandse collega's.'

Casa zegt ervan overtuigd te zijn dat het bedrijf door de overname 'de huidige groei van onze omnichannel-strategie' (shops/e-com/b2b, etc.) kan doorzetten.

 

P.S. 06-04-2021 volgens Twinkle is interieurketen Casa verkocht aan de Amsterdamse investeerder Globitas en het management. Investeerder Globitas nam in 2018 nog het failliete postorderbedrijf Bakker.com over, blies het nieuw leven in en verkocht het na een halfjaar weer door. Casa kampt al jaren met financiële problemen, tot en met 2019 leed het bedrijf vijf jaar op rij verlies.Links

www.casashops.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, huishoud, woonwinkel, detailhandel, formule, franchise, winkelformule, inkoop, overname, familieblokker, acquisitie, globitas management, webshop, retail, winkel, detailhandel, keten, #blokker, #casa, #globitas

Gerelateerd nieuws
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
 
Pareltjes van Orderchamp
lees verder
Niet alleen bedden bij JWR
Heeft u zich al aangemeld voor de Voorjaarsvakdagen in DWI? Op 12 en 13 april en van 18-20 april staat ook JWR-Bedden klaar om interieurprofessionals de merken Rőwa en Selecta te tonen. Het bedrijf introduceert echter ook een Coronatafel.
lees verder
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden