Bijzonder kleed met landkaart

Dinsdag 11 mei 2021

Onlangs werd de raadzaal in het stadhuis van ís-Hertogenbosch volledig vernieuwd. Studio Jan maakte het ontwerp voor een bijzonder kleed op basis van een oude landkaart uit 1841.
Bijzonder kleed met landkaart

Onlangs werd de raadzaal in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch volledig vernieuwd. Op advies van interieurarchitect De Twee Snoeken gaf de gemeente  Studio Jan de opdracht om een bijpassend bijzonder kleed op basis van een oude landkaart uit 1841 uit te werken, zo is te lezen op de LinkedIn pagina van dit ontwerpburo.

 

Het ontwerp van Studio Jan heeft een paar opmerkelijke details: alle kernen van ’s-Hertogenbosch zijn duidelijk leesbaar en zichtbaar vanaf de tribune. Hierdoor voelt iedereen zich vertegenwoordigd. Ook de typografie en de verschillende patronen en kleuren sluiten perfect aan bij de kleurtinten van het interieur.
Daarnaast heeft Studio Jan grafische patronen en structuren verwerkt in het kleed.

Het uiteindelijke resultaat valt niet alleen op qua ontwerp maar ook qua technische knowhow. Tapijtfabrikant Desso leverde een knap staaltje vakwerk, zeker gezien het formaat (8,40 m x 12,30 m) en de ovale vorm van het kleed. De twee delen waaruit het kleed bestaat, moesten bovendien naadloos aansluiten.

Zowel het design als de uitvoering maken van het kleed een blikvanger in de ruimte zonder deze te domineren.

 
Links

www.dessotarkett.nl
www.studiojan.nl
www.tweesnoeken.nl

Tags

Tapijt, karpet, Desso, ontwerp, uniek, vloer, raadszaal, kleurtinten, ontwerp, kleed, vakwerk,ovaal, tarkett, #Ontwerp #Printtapijt, #denbosch #DeTweeSnoeken #Desso #StudioJAN

Gerelateerd nieuws
Balta wil af van tapijttegels
Het West-Vlaamse Balta, het grootste tapijtbedrijf van Europa, wil Modulyss, zijn Europese merk van tapijttegels, verkopen volgens de Belgische krant de Tijd. Balta, dat al enkele jaren in financieel zwaar weer zit, had daarover een bijna-akkoord met het Amerikaanse Mohawk.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŽle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŽle technologieŽn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŽren
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
Forse uitbreiding schoonloopmatten
Emco heeft haar assortiment schoonloopzones fors uitgebreid, hetgeen onder andere ook meer ontwerpvrijheid mogelijk maakt met deze producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden