Beter Bed verkoopt Sängjätten

Maandag 31 mei 2021

Slaapspecialist Beter Bed Holding nv (BBH) verkoopt zijn Zweedse vestiging Sängjätten. De firma heeft hierover een (nog niet bindend) akkoord gesloten met de Lars Larsen Group. Daarnaast verlaat huidige algemeen directeur Benelux Ronald Voogt het bedrijf.
Beter Bed verkoopt Sängjätten

De desinvestering, door de verkoop van de Zweedse vestiging en een slankere managementstructuur is onderdeel van een nieuwe strategie van Beter Bed. Het bedrijf wil zich concentreren op de groei in de Benelux.

 

In 2020 bedroegen de inkomsten van Sängjätten €14,6 miljoen. De zestien winkels en alle medewerkers worden overgenomen door de Lars Larsen Group. Deze firma is eigendom van de familie Brunsborg, afstammelingen van Jysk-oprichter Lars Larsen. De groep bezit bedrijven in een aantal bedrijfsgebieden, waaronder meubels. Beide partijen willen transactie per 30 juni 2021 afronden, financiële details worden niet naar buiten gebracht.

 

Beter Bed wordt door de verkoop naar eigen zeggen weer een gefocuste Benelux-speler met een wereldwijde groothandelsdivisie. BBH heeft besloten om een ​​slankere managementstructuur met minder lagen te creëren om de Holding-structuur in lijn te brengen met deze nieuwe organisatie. De statutaire directeuren (ceo en cfo) van de Groep zullen samen met de directeuren van het huidige Benelux- en DBC-managementteam één groepsmanagementteam vormen. De divisiemanagementteams verdwijnen en algemeen directeur Benelux, Ronald Voogt, verlaat het bedrijf per 30 juni. Hij keert terug naar zijn voormalige werkgever, de Bijenkorf, als Stores Director.Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, verkoop, overname, online, #beterbed, #beterbedholding, #sangjatten

Gerelateerd nieuws
Sofacompany zus Jysk
Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
lees verder
Op weg naar Meubelbeurs Brussel
Meubelbeurs Brussel is positief gestemd. De coronaproblematiek lijkt pijlsnel te verminderen. De Belgische overheid gaf al groen licht voor het organiseren van beurzen vanaf september, dus staat van 7–10 november de Meubelbeurs Brussel gepland.
lees verder
NIeuwe kleuren en duurzame stoffen
Auping breidt haar kleuren- en stoffencollectie voor bedden en slaapkameraccessoires uit. De stoffen variëren niet alleen in kleur, materiaal en structuur maar ook in duurzaamheid en productiemethode.
lees verder
Imm 2022 in de startblokken
De internationale interieurvakbeurs Imm Cologne 2022 heeft als motto Time for Exchange. De organisatie wil van 17–23 januari een uitgebalanceerde mix van succesvol gevestigde en nieuwe formules presenteren. De fysieke beurs, gecombineerd met het digitale Magazine by Imm cologne en Ambista.
lees verder
Digitale bibliotheek innovaties
Na de annulering van de beurs van dit jaar vanwege de coronapandemie, breidt Heimtextil zijn aanbod van digitale diensten uit en lanceert het een nieuwe online materialenbibliotheek met de titel ‘Future Materials Library’.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden