Beter Bed overgenomen

Maandag 10 juli 2023

Beter Bed is overgenomen door investeerder Torqx voor Ä 168 miljoen en verlaat de beurs.
Beter Bed overgenomen

Beddenspecialist Beter Bed wordt overgenomen door investeerder Torqx. Daardoor zal de onderneming, die 130 winkels telt en meer dan duizend werknemers, de Amsterdamse aandelenbeurs gaan verlaten. Volgens topman John Kruijssen is het voor Beter Bed namelijk makkelijker om zich op zijn langetermijnplannen te richten als de onderneming niet meer op de beurs zit, maar een private eigenaar heeft.

 

'Torqx heeft een staat van dienst in het bouwen van betere bedrijven met een ondernemersmentaliteit en ondersteunt onze strategische routekaart volledig,' benadrukt de bestuursvoorzitter. Ook is hij enthousiast over het bedrag dat de koper wil betalen. Beter Bed wordt bij de deal gewaardeerd op ongeveer 168 miljoen euro. Torqx telt € 6,10 per aandeel neer. Volgens Kruijssen is dat een 'zeer aantrekkelijk voorstel' voor beleggers die nu aandelen Beter Bed bezitten. Zij zullen wel nog moeten instemmen met het bod.

 

Het is de bedoeling dat de overname begin volgend jaar afgerond kan worden, waarna de beursnotering zal worden beëindigd. Verder zal er weinig veranderen, want met Torqx is afgesproken dat die geen grote wijzigingen gaat aanbrengen in de operatie.

 

Beter Bed Holding heeft Torqx in de afgelopen periode goed leren kennen als ondernemende partij die hun groeidoelstellingen en ambities steunt. 'Samen met hen als grootaandeelhouder, kunnen we onze strategisch plan versnellen en onze positie als Nederlands grootste slaapspecialist in retail, groothandel en B2B, verder uitbouwen,' aldus Kruijssen.

 

Het hoofdkantoor zal bijvoorbeeld in het Brabantse Uden gevestigd blijven. Ook zullen er als gevolg van de overname geen banen worden geschrapt, laat Beter Bed weten.

 

P.S. 16-08-2023: De ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft op 14 augustus 2023 besloten dat 959 bv (Torqx Capital Partners Fund II Coöperatie U.A.)  Beter Bed Holding nv mag overnemen.Links

www.beterbed.nl
www.beterbedholding.com
www.torqxcapital.com/nl

Tags

nieuws, interieur, matrassen, slaapcomfort, overname, beurs, kapitaal, aandelen, aandeelhouder, holding, ceo, directie, ondernemend, slaapspecialist, winkels, uden, brabant, b2b, groothandel, retail, ambitie, overname, overgenomen, gekocht, kopen, acquisitie, koop, samenwerking, fusie, merger, #beterbed, #beterbedholding, #torqx

Gerelateerd nieuws
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Karpethal op Heimtextil vol
De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
lees verder
BMWK steunt Imm talenten
Het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie (BMWK) zal in 2024 opnieuw de deelname van innovatieve jonge bedrijven aan Imm Cologne ondersteunen.
lees verder
Beter Bed aandeelhouders akkoord
De aandeelhouders van Beter Bed hebben unaniem ingestemd met de voorgenomen overname van het bedrijf door investeerder Torqx.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden