Balta voorziet moeilijk 2019

Woensdag 06 maart 2019

Balta verwacht geen winstherstel in 2019, zo meldt De Tijd. De tapijtfabrikant had al een lastig 2018 en is pessimistisch over een winstherstel dit jaar.
Balta voorziet moeilijk 2019

De West-Vlaamse tapijtproducent haalde afgelopen jaar nog wel de - verlaagde - winstprognose, maar de schuldgraad steeg fors. De brutobedrijfswinst bedroeg € 72,4 miljoen (-14%). De jaaromzet bedroeg € 646,2 miljoen (-2%).

De nettowinst was € 7,3 miljoen, maar de nettoschuld was eind 2018 met € 8,3 miljoen gegroeid tot € 261,8 miljoen. Er werd dan ook geen dividend uitgekeerd.

Na diverse winstwaarschuwingen is Balta sinds de beursgang in juni 2017 al driekwart in waarde gedaald. Vooral een verminderde vraag naar kamerbreed tapijt in de voor Balta belangrijke Engelse markt en verhoogde kosten zijn daar volgens interim-CEO en voorzitter Cyrille Ragoucy debet aan.

Klanten opteren steeds vaker voor vlakke vloeren zoals vinyl en laminaat. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld concurrent Mohawk, verkoopt Balta vrijwel alleen tapijt. Gezien de grote schuld lijken er ook weinig investeringsmogelijkheden. Derhalve wordt een lastig 2019 verwacht.

 Links

www.baltagroup.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #baltagroup, #mohawk

Gerelateerd nieuws
 
Egalbase wordt Wunderlays
lees verder
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday ťn de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder
Nieuwe Pvc-vloeren bij PPC
De Plinten & Profielen Centrale (PPC) is distributeur in BelgiŽ en Nederland geworden van een serie Pvc-vloeren en toont dat op de lopende Incoda-beurs in Gorinchem.
lees verder
 
Interfloor noviteiten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden