Balta klimt langzaam uit dal

Dinsdag 16 maart 2021

In de jaarcijfers van Balta, Europa’s grootste tapijtproducent, gloort hoop, ondanks de coronaklap. Maar behalve enkele opstekers zijn er ook weer tegenvallers.
Balta klimt langzaam uit dal

Tapijtfabrikant Balta heeft vorig jaar een omzet geboekt van 561,8 miljoen euro, een krimp van 16,3% (bijna € 110 miljoen) ten opzichte van een jaar eerder, vooral door de gevolgen van de corona-crisis. Organisch bedraagt de achteruitgang 16,0%. De divisie Rugs blijkt aan het einde van het jaar 14,2% te hebben ingeleverd, Commercial 19,2% en Residential 11,9%.

 

De gecorrigeerde ebitda voor het boekjaar komt uit op € 68,0 miljoen (minus 8,6% ten opzichte van 2019). Residential en Rugs weten op dit terrein respectievelijk 26,0 en 4,3% vooruitgang te boeken, terwijl Commercial met 24,2% is gedaald, voornamelijk als gevolg van de pandemie. De ebitda-marge van de groep verbetert in 2020 ondanks de pandemie toch met een procentpunt tot 12,1%. Totaal is er een nettoverlies geslikt van € 12,6 miljoen, tegenover nog € 10,4 miljoen winst in 2019.

 

Balta stelt verder vast dat zijn nettoschuld is teruggebracht tot het laagste niveau sinds de beursgang in 2017 en dat de looptijd van veel van zijn financiële verplichtingen verlengd kon worden tot ergens in 2024.

 

Terugblikkend stelt de Vlaamse tapijtmaker dat het sterke herstel na de corona-gerelateerde neergang in het tweede kwartaal (met destijds zes van zijn acht fabrieken tijdelijk vrijwillig gesloten), zich voortzette in het vierde kwartaal en resulteerde in een verbetering van de aangepaste ebitda in de tweede jaarhelft van van 34% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De positieve trend lijkt zich door te zetten in het begin van 2021, maar men blijft waakzaam op de ontwikkelingen.Links

www.baltagroup.com
www.balta.be
www.balta-carpets.com
www.modulyss.com
www.itccarpets.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #arcedition, #baltagroup, #bentleymills, #captiqs, #itccarpets, #modulyss

Gerelateerd nieuws
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
Niet alleen bedden bij JWR
Heeft u zich al aangemeld voor de Voorjaarsvakdagen in DWI? Op 12 en 13 april en van 18-20 april staat ook JWR-Bedden klaar om interieurprofessionals de merken Rőwa en Selecta te tonen. Het bedrijf introduceert echter ook een Coronatafel.
lees verder
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden