Axolight deel van Italian Design Brands

Woensdag 05 januari 2022

Italian Design Brands (IDB), de Italiaanse 'hub' van hoogwaardige meubels en design, heeft zijn achtste deal gesloten met de entree van Axolight, het verlichtingsbedrijf met hoofdkantoor in ItaliŽ en de Verenigde Staten.
Axolight deel van Italian Design Brands

De overeenkomst voorziet in een eerste toetreding van Italian Design Brands (IDB) in het kapitaal van Axolight via een minderheidsbelang, dat in de komende twee jaar zal worden vergroot volgens vooraf bepaalde overeenkomsten tussen de partijen. Giuseppe Scaturro, Managing Director van Axolight, zal aan het hoofd van het bedrijf blijven staan en ook een belangrijke aandeelhouder blijven. Tegelijkertijd zal hij kunnen rekenen op de steun en synergieën die voortvloeien uit het behoren tot IDB, met ambitieuze doelstellingen zoals de toekomstige beursnotering.

 

De deal is van groot strategisch belang voor IDB, waardoor de groep zijn internationale aanwezigheid verder kan consolideren. Axolight, met hoofdzetel in Scorzé (Venezia), heeft een sterke aanwezigheid in het buitenland, met een exportquotum van ongeveer 85% van zijn omzet. De belangrijkste markt is Noord-Amerika, waar het bedrijf aanwezig is met Axolight USA, gevestigd in Danbury (Connecticut) en 100% eigendom van Axolight.

 

Met de komst van Axolight telt de groep acht portfoliobedrijven waaronder verlichtingsbedrijven Davide Groppi en Flexalighting. In het eerste semester van 2021 noteerden de bedrijven een groei van 74% in vergelijking met dezelfde periode van 2020 en van 39% in vergelijking met pre-pandemie 2019. Giorgio Gobbi, Managing Director van IDB: 'Het assortiment Axolight-producten is de perfecte verrijking voor ons aanbod in de verlichtingswereld en stelt ons in staat om nog concurrerender te zijn in de contractsector, met name in bedrijfs- en horecaprojecten, waar de kenmerken en ervaring van Axolight de belangrijkste succesfactoren zijn.'Links

www.axolight.it
www.italiandesignbrands.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, residentieel, kantoor, verlichting, designverlichting, licht, lamp, hanglamp, pendel, plafondlamp, overname, koop, verkocht, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, acquisition, acquired, merger, #axolight,

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Eigen merk By Fonq
Op 11 januari 2022 lanceert online woonwinkel Fonq een eigen merk: By Fonq. Het eigen merk in modern living biedt een verfrissende collectie van kwalitatieve en toegankelijke woonproducten.
lees verder
Light + Building naar oktober
Messe Frankfurt heeft besloten om de Light + Building beurs uit te stellen en te verplaatsen naar het najaar van 2022.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden