Award voor LED - designrail Forest

Donderdag 06 mei 2021

Forest Group heeft een Red Dot Award gewonnen met haar gemotoriseerde designrail met LED verlichting; DS-XL LED systeem. De innovatieve LED-gordijnrail kreeg de hoogste waardering toebedeeld in de categorie Product Design.
Award voor LED - designrail Forest
Award voor LED - designrail Forest Award voor LED - designrail Forest Award voor LED - designrail Forest

De Red Dot Design Award wordt door een internationale jury toegewezen aan producten met een uitmuntend ontwerp die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt. Met het gemotoriseerde DS-XL® LED systeem won Forest deze wereldwijd erkende award in de categorie Product Design, de categorie voor de meest kwalitatieve en innovatieve productontwerpen.

 

'We zijn enorm trots op het feit dat de internationale jury van Red Dot onze designrail erkent met deze award. Het is de hoogste internationale erkenning voor de tijd en aandacht die we in het ontwerp hebben gestopt,' aldus Bertwin ten Have, hoofd R&D Forest Group.

 

De smart DS-XL® LED rail is een uniek gemotoriseerd gordijnrailsysteem. Het combineert een stijlvol design met een modieuze en duurzame manier van verlichting. Het gordijnrailsysteem met geïntegreerde LED verlichting is eenvoudig en snel te bedienen via een afstandsbediening, app-bediening of via een Domotica systeem. Dit zorgt in ieder interieur voor een sensationele ervaring van comfort en sfeer.

 

De Red Dot Award: Product Design wordt gekozen door 50 juryleden, een internationaal panel van experts bestaat uit specialisten uit de meest uiteenlopende sectoren. Producten werd beoordeeld op criteria zoals kwaliteit, ergonomie en levensduur.

 

Het gemotoriseerde DS-XL® LED-systeem is vanaf 21 juni 2021 te zien in de online tentoonstelling op de Red Dot-website. Dit is meteen de start van de Red Dot Design Week, waarin ook de huldiging van de prijswinnaars van dit jaar, waaronder dus Forest Group, vanwege de corona maatregelen online zal plaatsvinden.

 

Vanaf 22 juni 2021 wordt het smart DS-XL LED-systeem van Forest Group ook worden opgenomen in de tentoonstelling 'Design on Stage' in het Red Dot Design Museum Essen, waar alle bekroonde producten worden tentoongesteld. Bezoekers van het museum kunnen de kwaliteit van de ontwerpen ervaren in een ruimte met eigentijdse ontwerpoplossingen en historische industriële architectuur. Het Red Dot Design Jaarboek 2021/2022 komt uit in augustus. De publicatie geeft een uitgebreid overzicht van de stand van de techniek en trends in productdesign.

 

Tijdens de Interieur en Collectiedagen (Incoda) van 12 -14 september in Gorinchem is de LED-designrail te zien op de stand van Forest Group.Links

www.forestgroup.com
www.forestgroup.nl
www.red-dot.org

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, stof, bekleding, textiel, gordijn, project, stoffering, vakkleding, ophang, rails, roede, raambekleding, raamdecoratie, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, groothandel, grossier, LEDrails, reddot, productaward, award, wave, plooi, ponstang, smart home, domotica, automatisering, #forest, #ForestShuttleiOn, #ForestWirelessConnector, #reddot

Gerelateerd nieuws
Heimtex positief voor editie 2022
De plannen voor de komende Heimtextil zijn gebaseerd op een optimistisch perspectief voor 2022. Een veelbelovend aantal aanmeldingen en een positieve echo uit de sector zijn bemoedigende signalen voor de nieuwe beurs.
lees verder
 
Safe at Home door Kobe
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
Contrasterend en complementair
Vescoms collectie vinyl wandbekleding is uitgebreid door de introductie van Sila en de nieuwe kleurenserie van Shannon - twee gestructureerde oppervlakken die zowel contrasterend als complementair zijn.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden