Artist Textiles: Picasso to Warhol

Vrijdag 06 juni 2014

Het TextielMuseum in Tilburg presenteert vanaf 14 juni met trots ‘Artist Textiles. Picasso to Warhol’: een boeiend overzicht van 20ste eeuwse stofontwerpen van wereldberoemde kunstenaars.
Artist Textiles: Picasso to Warhol
Artist Textiles: Picasso to Warhol Artist Textiles: Picasso to Warhol Artist Textiles: Picasso to Warhol Artist Textiles: Picasso to Warhol Artist Textiles: Picasso to Warhol

De tentoonstelling schetst de geschiedenis van textieldesign, waarbij ontwerpen van kunstenaars uit het fauvisme, kubisme, constructivisme, modernisme, surrealisme en de Pop Art de revue passeren. Er is werk te zien van gerenommeerde kunstenaars als Pablo Picasso, Raoul Dufy, Salvador Dalí, Henri Matisse, Sonia Delaunay, Marc Chagall, Henry Moore, Fernand Léger, Barbara Hepworth, Ben Nicholson, Joan Miró, Andy Warhol en Alexander Calder. Meer dan tweehonderd gedrukte en geweven interieur- en modestoffen, maar ook kledingstukken, uit de periode 1910 tot circa 1975 worden getoond. Artist Textiles laat zien hoe moderne kunst voor iedereen bereikbaar was.

 

 

Wat: Tentoonstelling Artist Textiles. Picasso to Warhol

Waar: TextielMuseum, Goirkestraat 96, Tilburg

Wanneer: 14 juni t/m 14 september 2014

Contact: +31 (0)13 536 74 75

 

 

 

 

 Links

www.textielmuseum.nl

Tags

textiel, stof, textielontwerp, interieurstof, interieurtextiel

Gerelateerd nieuws
Vescom geïnspireerd door hout
Vescom, leverancier van wandbekleding voor de projectmarkt, introduceert twee nieuwe patronen voor vinylbehang: Wutai en Corvo. Beide zijn geïnspireerd op het gevoel van hout en hebben een organische en natuurlijke uitstraling.
lees verder
Veganistisch leer steeds populairder
Leer gemaakt van fruit en bomen lijkt steeds vaker toegepast te gaan worden. We hadden reeds ananas- en boomschorsleer, maar er is inmiddels ook appel- en mangoleer.
lees verder
Visionair Retroscape van Carlucci
De nieuwe stoffen- en behangcollectie Retroscape, van Jab merk Carlucci, is een eerbetoon aan Palm Springs, de legendarische regio midden in de woestijn van Californië. De collectie weerspiegelt het visionair optimisme van de mid-century modern stijl die hier te zien is.
lees verder
 
Weelderig Elitis
lees verder
Horrenseizoen komt eraan
Het voorjaar komt eraan en dus is het tijd om het nieuws in de Multisol horren collectie onder de aandacht te brengen. Deze wordt geleverd door Headlam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden