Ambiente 2015

Woensdag 18 februari 2015

De vakbeurs Ambiente blijft wereldwijd toonaangevend in de internationale branche voor accessoires op gebied van living, giving en dining. Met 4.811 exposanten uit 94 landen laat Ambiente zien dat het de inkoper op internationaal niveau veel te bieden heeft.
Ambiente 2015
Ambiente 2015 Ambiente 2015 Ambiente 2015 Ambiente 2015 Ambiente 2015

Andersom is juist de internationale inkoper de belangrijkste reden voor de Nederlandse en Belgische exposanten om deel te nemen aan Ambiente. De vakbeurs werd afgelopen vrijdag 13 februari geopend door afgevaardigden uit de Duitse deelstaat Hessen, uit de stad Frankfurt en uit de Verenigde Staten, het partnerland deze editie. Volgens Detlef Braun, lid van het college van bestuur van de Messe Frankfurt, is en blijft Ambiente de belangrijkste vakbeurs in dit vakgebied en draagt deze vakbeurs bij aan het genereren van nieuwe kansen op de markt, wat de relatief jonge bedrijven die aan de beurs deelnamen zullen beamen. Dit jaar is de 328.500 vierkante meter bruto, een gebied van 46 voetbalvelden, op een enkel hoekje na volgeboekt.

 

Trends

In het segment Living blijft koper de boventoon voeren, zowel in het gebruik van materiaal als in het gebruik van daaruit afgeleide kopertinten. Daarnaast worden wit, zwart en goud veelvuldig gebruikt. Met de komst van het voorjaar doen ook de pasteltinten het goed en de natuurlijke materialen zoals hout en andere milieuvriendelijk gewonnen of geproduceerde materialen blijven onverminderd populair. Een absolute trend zijn de rond vormgegeven stoelen, banken en poefen van riet. Kussens, dekens, plaids, kleden en andere accessoires zijn ook in menig voorjaarscollectie terug te vinden in vilt en wol en met opvallende, fel gekleurde prints. Prints die we veel op kussens zien zijn fotoprints van flora en fauna maar ook van ruiten en de welbekende wybertjes.

 

In de nieuwe editie van Ons Huis leest u meer over de exposanten en hun nieuwe collecties en producten. De volgende editie van Ambiente is van 12 tot 16 februari 2016.Links

www.ambiente.messefrankfurt.com

Tags

woonaccessoire, woondecoratie, interieur, interieurdecoratie, interieurdecoratie-artikel, consumentengoederen

Gerelateerd nieuws
DC Opalic van Halo Design
Het Deense verlichtingsmerk Halo Design zet de nieuwe collectie DC Opalic in de schijnwerpers.
lees verder
 
Nieuwe producten van afval-linoleum
lees verder
Nieuwe collecties van Elitis
Élitis komt dit najaar met twee nieuwe stoffencollecties en vult een serie wandbekleding aan met nieuwe kleuren en panorama's.
lees verder
R+T naar Barcelona
In Barcelona vindt in 2020 voor het eerste APAExpo by R+T plaats. Hiermee versterkt R + T zijn positie op het gebied van deuren en poorten.
lees verder
 
NLXL ook in karpetten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden