Aankoop panden Alexandrium

Maandag 09 januari 2023

De Belgische retailinvesteerder Retail Estates koopt opnieuw Nederlands retailvastgoed op het gebied van onder meer interieur. Dit keer dertien winkelpanden in Woonmall Alexandrium.
Aankoop panden Alexandrium

Woonmall Alexandrium in Rotterdam, dat recent haar huisstijl opfriste (foto), beschikt over 55 winkels, verspreid over een oppervlakte van ongeveer 60.000 m2. Op het dak bevinden zich 900 parkeerplaatsen. De meubelboulevard werd in 1996 geopend en werd destijds verkocht aan verschillende privé-investeerders en eigenaar/uitbaters. De verbinding met Shopping Center Alexandrium (Alexandrium I – eigendom van Klépierre) en retailpark Alexandrium Megastores (Alexandrium II –eigendom van CBREGI), zorgt zelfs voor een winkelaanbod met in totaal 200 winkels van zo'n 110.000 m2.

 

‘De Woonmall is voor virtueel 100% verhuurd’, aldus Retail Estates, die via dochtervennootschap Alex Invest dertien winkels verwerft die zijn verhuurd aan huurders die al grotendeels aanwezig zijn in de bestaande Nederlandse winkelportefeuille van veertien retailparks. Samen zijn de panden goed voor 19.951 m2; de huuropbrengst is € 2,25 miljoen op jaarbasis volgens Vastgoedmarkt. ‘Op datum van aankoop lag de investering beneden de door de vastgoeddeskundige CBRE geschatte waarde.’ Drieëneenhalf jaar geleden kocht Retail Estates al Woonboulevard Breda.

 

De investering wordt voor 60% gefinancierd door bankleningen en voor 40% door een kapitaalinbreng van Retail Estates en haar partner. Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met Westpoort Alexandrium, dat onder controle staat van de familie Roobol die via een kapitaalverhoging van € 4,5 miljoen een belang van 50% verwerft in de Alex Invest. ‘Beide gespecialiseerde winkelvastgoedinvesteerders bundelen met deze aankoop hun krachten om de eigendomsstructuur van Woonmall Alexandrium te consolideren.’Links

www.alexandrium.nl
www.retailestates.com

Tags

nieuws, interieur, woonmall, woonwinkel, winkelpand, eigendom, familie, investeringsmaatschappij, vastgoedbedrijf, overname, aankoop, vastgoed, huurders, dochterbedrijf, #Alexandrium, #CBRE, #Roobol, #Retailestate

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerende houten wanden
lees verder
 
Behangprimeur op Proposte
lees verder
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Uitbreiding Willard
De afgelopen maanden heeft Gebrs. Willard ondanks de veranderende marktomstandigheden en teruglopende consumentenbestedingen op meerdere fronten uitgebreid.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden