Aandacht voor designmerk Resident

Dinsdag 03 januari 2023

Resident, een van de merken van Eikelenboom, is in 2011 opgericht door Simon James en Scott Bridgens. De missie van het merk is om producten aan te bieden met een hoog niveau van creativiteit en innovatie.
Aandacht voor designmerk Resident
Aandacht voor designmerk Resident Aandacht voor designmerk Resident

De collectie van Resident bevat zowel designverlichting als meubilair. Het bedrijf werkt hiervoor samen met designers, maar heeft ook een eigen design studio. In 2022 introduceerde Resident het innoverende product Ghost Lights (foto 3). Het dankt zijn naam aan de techniek waardoor de lichtbron boven in zit, maar onzichtbaar de onderste rand verlicht. Het minimalistische ontwerp bestaat uit twee onafhankelijke glazen cilinders, verlicht door een LED lichtbron. Eikelenboom vertelt dat het ontwerp beschikbaar is als hanglamp, hanglampen in een cluster en vloerlamp.

 

De eivormige vorm van de Bloom Hangers (foto 1) zijn geïnspireerd op de zachte, dynamische stroom van papieren lantaarns. Twee contrasterende materialen – een fijn geperforeerde mesh kern en mat geblazen glas, combineren om een ​​zachte focusstructuur op de binnenkant van de schaduw te projecteren. Tegelijkertijd wordt een onbelemmerde lichtbundel naar beneden geprojecteerd op onderliggende objecten.

 

Sacha chair (foto 2) ontworpen door Philippe Malouin, is een volledig gestoffeerde eetkamerstoel. Hij is comfortabel, maar toch brutaal en geometrisch, aldus Resident: 'De unieke gevouwen rugleuning biedt de perfecte rusthoek voor uw rug en zorgt voor een perfecte lendenondersteuning." Sacha is verkrijgbaar in vijf kleuren: blauw, donkergrijs, lichtgrijs, rood en geel. De Sacha stoel won de Best of Year award van Interior Design Magazine gewonnen in de categorie Residential Seating.Links

www.eikelenboom.nl
www.resident.co.nz

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, hospitality, kantoor, werkplek, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, verlichting, licht, lamp, led, armatuur, design, stoel, #eikelenboom, #Resident

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Nieuws van Johanson Design
De Zweedse meubelfabrikant Johanson Design introduceert dit jaar opnieuw een scala aan nieuwe producten. Interieurjournaal deelt een greep uit de noviteiten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden