100% Circulair matras Mline

Donderdag 17 januari 2019

DBC (Dutch Bedding Company), beter bekend van het label M-line, heeft op de Imm Cologne haar eerste volledig circulaire matras geïntroduceerd: Green Motion.
100% Circulair matras Mline

De Green Motion-matras uit de M-line-collectie van DBC, onderdeel van de Beter Bed Holding, bestaat volledig uit herbruikbare materialen. Deze bevat geen schuim, want bestaat uit 100% natuurlijke Talalay-latex. Bovendien zijn de matraslagen niet aan elkaar gelijmd maar afzonderlijk in de matrashoes gestapeld. Wanneer de matras het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kunnen alle materialen gemakkelijk van elkaar worden gescheiden en gebruikt worden voor het maken van een nieuwe matras.

Het garen dat wordt gebruikt om het matrashoes te hechten, is gemaakt van gerecyclede groene PET-flessen. De laag tussen de matraszones bestaat uit kokosvezel en zelfs de polyester ritssluiting is volledig herbruikbaar.

'Onze Green Motion-matras biedt uitstekende ventilatie, goede ondersteuning en optimale drukverdeling. Er zijn geen concessies op het gebied van kwaliteit,' zegt Jaap Westland, commercieel directeur van DBC International.

Slaapspecialist Van der Schuit uit Geldermalsen heeft reeds een afbeelding van de nieuwe matras op de site (foto) staan, die voor € 1.249 wordt aangeboden.

Naast de Green Motion-matras (vanaf april 2019 in de winkels) worden op de Imm in Keulen, die nog tot en met zondag 20 januari duurt, ook de Slow Motion-matrassen met de recent ontwikkelde Cool Motion-matrastijk en de matrassen Wave en Matzzy getoond.

Overigens kondigden begin vorig maand DSM Niaga en Auping reeds een volledig recyclebare matras aan.





Links

www.auping.nl
www.beterbedholding
www.dsm-niaga.com
www.mline.nl
www.mlineworldwide.com
www.wavebymline.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, interieur, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, slaap, nachtrust, slapen, dekbed, deken, bedtextiel, bedmode, overtrek, bed, boxspring, matras, onefitsall, onesizefitsall, slaapbranche, slaapzolder, slapenbranche, vakhandel, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, #auping, #dsm, #niaga, #dsmniaga, #dbc, #mline, dbcmline, #wavebymline, #beterbed, #greenmotion

Gerelateerd nieuws
 
Reorganisatie management Nolte
lees verder
Sanders neemt Artländer over
De Duitse beddenfabrikant Sanders.eu GmbH verwerft een meerderheidsbelang in het familiebedrijf Aro Artländer. Met deze stap houdt Sanders de aanvoer van dons in eigen handen.
lees verder
Werking Somnox-slaaprobot betwijfeld
Verbetert de Somnox-slaaprobot van Auping je nachtrust echt? Somnox beweert in haar reclame van wel, maar geeft in een item van Radar Radio toe dat hier nog geen wetenschappelijk bewijs voor is.
lees verder
 
Hema in gerecycled bed- en badgoed
lees verder
Contractcollectie Swiss Sense
Swiss Sense lanceert Swiss Sense Business, een nieuw onderdeel van Swiss Sense speciaal voor de contractmarkt. Binnen de Hotel Collection biedt het bedrijf een nieuwe collectie hotelboxsprings, en dienstverlening op maat tegen zakelijke prijzen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden