100% Circulair matras Mline

Donderdag 17 januari 2019

DBC (Dutch Bedding Company), beter bekend van het label M-line, heeft op de Imm Cologne haar eerste volledig circulaire matras geïntroduceerd: Green Motion.
100% Circulair matras Mline

De Green Motion-matras uit de M-line-collectie van DBC, onderdeel van de Beter Bed Holding, bestaat volledig uit herbruikbare materialen. Deze bevat geen schuim, want bestaat uit 100% natuurlijke Talalay-latex. Bovendien zijn de matraslagen niet aan elkaar gelijmd maar afzonderlijk in de matrashoes gestapeld. Wanneer de matras het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kunnen alle materialen gemakkelijk van elkaar worden gescheiden en gebruikt worden voor het maken van een nieuwe matras.

Het garen dat wordt gebruikt om het matrashoes te hechten, is gemaakt van gerecyclede groene PET-flessen. De laag tussen de matraszones bestaat uit kokosvezel en zelfs de polyester ritssluiting is volledig herbruikbaar.

'Onze Green Motion-matras biedt uitstekende ventilatie, goede ondersteuning en optimale drukverdeling. Er zijn geen concessies op het gebied van kwaliteit,' zegt Jaap Westland, commercieel directeur van DBC International.

Slaapspecialist Van der Schuit uit Geldermalsen heeft reeds een afbeelding van de nieuwe matras op de site (foto) staan, die voor € 1.249 wordt aangeboden.

Naast de Green Motion-matras (vanaf april 2019 in de winkels) worden op de Imm in Keulen, die nog tot en met zondag 20 januari duurt, ook de Slow Motion-matrassen met de recent ontwikkelde Cool Motion-matrastijk en de matrassen Wave en Matzzy getoond.

Overigens kondigden begin vorig maand DSM Niaga en Auping reeds een volledig recyclebare matras aan.

Links

www.auping.nl
www.beterbedholding
www.dsm-niaga.com
www.mline.nl
www.mlineworldwide.com
www.wavebymline.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, interieur, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, slaap, nachtrust, slapen, dekbed, deken, bedtextiel, bedmode, overtrek, bed, boxspring, matras, onefitsall, onesizefitsall, slaapbranche, slaapzolder, slapenbranche, vakhandel, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, #auping, #dsm, #niaga, #dsmniaga, #dbc, #mline, dbcmline, #wavebymline, #beterbed, #greenmotion

Gerelateerd nieuws
 
Hondenboxspring Swiss Sense
lees verder
Bedrijvige Marketday XL in DWI
Maandag 3 juni is er in DWI weer een Marketday XL, dit betekent dat alle showrooms open zijn. Er is echter ook een Sample Sale op de afdeling Accessoires en BNS Crisp organiseert lezingen over Salone del Mobile en Maison et Objet.
lees verder
Matrassen voor minima door Matt Sleeps
Het online matrassenmerk Matt Sleeps, dat sinds 2016 actief is op de Nederlandse markt, heeft een nieuwe bestemming voor geretourneerde matrassen. 400 stuks worden via kringlooporganisatie RataPlan gratis uitgedeeld aan minima.
lees verder
Atsma opent nieuwe Fidder Hästens Store
Het gaat ineens hard met de opening van nieuwe Hästens slaapwinkels. Namens Fidder Slapen uit Woerden opende auteur Barry Atsma een nieuwe 'store' in Rotterdam.
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden