100% Circulair matras Mline

Donderdag 17 januari 2019

DBC (Dutch Bedding Company), beter bekend van het label M-line, heeft op de Imm Cologne haar eerste volledig circulaire matras geïntroduceerd: Green Motion.
100% Circulair matras Mline

De Green Motion-matras uit de M-line-collectie van DBC, onderdeel van de Beter Bed Holding, bestaat volledig uit herbruikbare materialen. Deze bevat geen schuim, want bestaat uit 100% natuurlijke Talalay-latex. Bovendien zijn de matraslagen niet aan elkaar gelijmd maar afzonderlijk in de matrashoes gestapeld. Wanneer de matras het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kunnen alle materialen gemakkelijk van elkaar worden gescheiden en gebruikt worden voor het maken van een nieuwe matras.

Het garen dat wordt gebruikt om het matrashoes te hechten, is gemaakt van gerecyclede groene PET-flessen. De laag tussen de matraszones bestaat uit kokosvezel en zelfs de polyester ritssluiting is volledig herbruikbaar.

'Onze Green Motion-matras biedt uitstekende ventilatie, goede ondersteuning en optimale drukverdeling. Er zijn geen concessies op het gebied van kwaliteit,' zegt Jaap Westland, commercieel directeur van DBC International.

Slaapspecialist Van der Schuit uit Geldermalsen heeft reeds een afbeelding van de nieuwe matras op de site (foto) staan, die voor € 1.249 wordt aangeboden.

Naast de Green Motion-matras (vanaf april 2019 in de winkels) worden op de Imm in Keulen, die nog tot en met zondag 20 januari duurt, ook de Slow Motion-matrassen met de recent ontwikkelde Cool Motion-matrastijk en de matrassen Wave en Matzzy getoond.

Overigens kondigden begin vorig maand DSM Niaga en Auping reeds een volledig recyclebare matras aan.

Links

www.auping.nl
www.beterbedholding
www.dsm-niaga.com
www.mline.nl
www.mlineworldwide.com
www.wavebymline.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, interieur, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, slaap, nachtrust, slapen, dekbed, deken, bedtextiel, bedmode, overtrek, bed, boxspring, matras, onefitsall, onesizefitsall, slaapbranche, slaapzolder, slapenbranche, vakhandel, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, #auping, #dsm, #niaga, #dsmniaga, #dbc, #mline, dbcmline, #wavebymline, #beterbed, #greenmotion

Gerelateerd nieuws
Intirio en Trendz Belgium stoppen
Easyfairs heeft begin deze week besloten om zowel Intirio als Trendz Belgium uit hun beursagenda te halen. Een lange traditie verdwijnt.
lees verder
 
MMB 2019 ook voor contract
lees verder
Dochter Beter Bed voor 5 miljoen verkocht
Beter Bed heeft zijn dochterbedrijf Matratzen Concord voor € vijf miljoen verkocht. Dat bedrag kan nog oplopen bij gunstige resultaten voor Matratzen Concord.
lees verder
 
Alice van de Witte Lietaer
lees verder
MBB 2019: faciliteren en inspireren
Meubelbeurs Brussel nadert. In een tijd waarin beursbezoek afneemt heeft het volgens de organisatie zeker zin om de beurs van 3 - 6 november te bezoeken. Om veel relevant nieuws op één plek te zien, voor het direct menselijk contact en een jaarlijkse ontmoeting.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden