100% Circulair matras Mline

Donderdag 17 januari 2019

DBC (Dutch Bedding Company), beter bekend van het label M-line, heeft op de Imm Cologne haar eerste volledig circulaire matras ge´ntroduceerd: Green Motion.
100% Circulair matras Mline

De Green Motion-matras uit de M-line-collectie van DBC, onderdeel van de Beter Bed Holding, bestaat volledig uit herbruikbare materialen. Deze bevat geen schuim, want bestaat uit 100% natuurlijke Talalay-latex. Bovendien zijn de matraslagen niet aan elkaar gelijmd maar afzonderlijk in de matrashoes gestapeld. Wanneer de matras het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kunnen alle materialen gemakkelijk van elkaar worden gescheiden en gebruikt worden voor het maken van een nieuwe matras.

Het garen dat wordt gebruikt om het matrashoes te hechten, is gemaakt van gerecyclede groene PET-flessen. De laag tussen de matraszones bestaat uit kokosvezel en zelfs de polyester ritssluiting is volledig herbruikbaar.

'Onze Green Motion-matras biedt uitstekende ventilatie, goede ondersteuning en optimale drukverdeling. Er zijn geen concessies op het gebied van kwaliteit,' zegt Jaap Westland, commercieel directeur van DBC International.

Slaapspecialist Van der Schuit uit Geldermalsen heeft reeds een afbeelding van de nieuwe matras op de site (foto) staan, die voor € 1.249 wordt aangeboden.

Naast de Green Motion-matras (vanaf april 2019 in de winkels) worden op de Imm in Keulen, die nog tot en met zondag 20 januari duurt, ook de Slow Motion-matrassen met de recent ontwikkelde Cool Motion-matrastijk en de matrassen Wave en Matzzy getoond.

Overigens kondigden begin vorig maand DSM Niaga en Auping reeds een volledig recyclebare matras aan.

Links

www.auping.nl
www.beterbedholding
www.dsm-niaga.com
www.mline.nl
www.mlineworldwide.com
www.wavebymline.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, interieur, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, slaap, nachtrust, slapen, dekbed, deken, bedtextiel, bedmode, overtrek, bed, boxspring, matras, onefitsall, onesizefitsall, slaapbranche, slaapzolder, slapenbranche, vakhandel, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, recycle, duurzaam, hergebruik, circulair, cradle-to-cradle, #auping, #dsm, #niaga, #dsmniaga, #dbc, #mline, dbcmline, #wavebymline, #beterbed, #greenmotion

Gerelateerd nieuws
Nieuwe directeur Paidi
Eind juni wordt de huidige directeur van kinder- en jeugdkamerfabrikant Pa´di M÷bel uit Hafenlohr vervangen voor een nieuwe.
lees verder
 
Essenza kleurt roze en groen
lees verder
Nieuw slapen op DWI
Hoewel de verdeeldheid in slapenbranche groter is dan ook, zijn er op de komende voorjaarseditie van de Vakbeurs in DWI (De Woonindustrie) weer een aantal leuke nieuwkomers geconcentreerd.
lees verder
Omzet woonwinkels 2018 stabiel
Vorig jaar realiseerden de Nederlandse woonwinkels van Inretail voor het vierde jaar op rij een omzetgroei, in 2017 van 8,6%. Inretail verwachtte voor 2018 toen een groei van 4%, maar die is blijven steken op 0,2%.
lees verder
Rauch schrapt 250 banen
Maandag werd bekend dat de Duitse slaapkamermeubelfabrikant Rauch verder wordt gereorganiseerd en er in Freudenberg in de komende twee jaar 250 banen verdwijnen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden