Zwaluwstaart in de schijnwerpers

Woensdag 06 januari 2021

De uit Brabantse Goirle afkomstige webshop Functionals introduceert twee nieuwe meubels, waarbij het accent op de zwaluwstaartverbinding ligt.
Zwaluwstaart in de schijnwerpers
Zwaluwstaart in de schijnwerpers Zwaluwstaart in de schijnwerpers

De Dovetail Bench is volgens Functionals gemaakt van zijdezacht Europees eiken. De strakke lijnen zijn modern, maar er is volgens het bedrijf ook iets tijdloos aan de eenvoud van zijn vorm. Kijk dichterbij en het oude ambacht van zwaluwstaartschrijnwerk is zichtbaar. Het in elkaar grijpen van nok en groef vormt een sterke maar flexibele verbinding tussen losse stukken hout. Bench zet deze verbinding in de schijnwerpers.

 

Ook de Dovetail Cabinet vertrouwt op de zwaluwstaartverbinding die al eeuwen door timmerlieden wordt gebruikt. Terwijl het hout uitzet, samentrekt en buigt met veranderende omgevingsomstandigheden, ondersteunen en versterken de afzonderlijke stukken elkaar. Ook voor deze kast is Europees eiken gebruikt, hij kan tegen een muur staan, of vrijstaand als roomdivider.

 

De webshop van Functionals kwam in 2009 live, het bedrijf wordt geleid door Ad en Simon van Esch, zoons van Henk van Esch. Hij is de oorspronkelijke eigenaar van Van Esch bv. Beide bedrijven zijn op hetzelfde adres gevestigd.
Links

www.functionals.eu

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kast, tafel, meubelen, stoel, bank, bijzettafel, salontafel, kruk, meubelmaker, meubel, hout, ambacht, #functionals, #vanesch

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe directeur Ronald Schmitt
lees verder
Showup voorjaar vervalt
De voorjaarseditie editie van Showup was al verplaatst naar maart, maar de allesverwoestende corona-crisis haalt ook alweer een streep door deze editie.
lees verder
 
Vijf nieuwe banken voor Ginger
lees verder
Digitaal platform
Euretco Wonen biedt haar leden een digitaal platform voor lokale vindbaarheid om zo de lokale positie te versterken.
lees verder
Vrees voor faillissementen en ontslagen
Uit een flitspeiling onder leden heeft Inretail geconstateerd dat veel ondernemers snel moeten gaan afslanken en er paniek aan het ontstaan is. Inretail vraagt kabinet dan ook om de juiste maatregelen te nemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden