Zoete kleur van het jaar

Donderdag 14 september 2023

Voel de zoete omhelzing van de Kleur van het Jaar 2024 die Akzonobel heeft voorspeld: Sweet Embrace.
Zoete kleur van het jaar

Als er één kleur is die een huis met een gevoel van geborgenheid kan vullen, dan is het Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar 2024 volgens Akzonobel. De pastel roze tint, geïnspireerd door zachte veren en avondwolken, is perfect voor het creëren van de kalme en gastvrije ruimtes waar zo velen van ons naar hunkeren.

 

Deze kleur is volgens de verffabrikant gastvrij: het resultaat van uitgebreid onderzoek naar wereldwijde sociale, design- en consumententrends voor 2024, waaruit blijkt dat we in een onzekere wereld op zoek zijn naar een gevoel om erbij te horen. We hebben plekken nodig die ons rust geven en we zoeken naar momenten van vreugde in alledaagse ervaringen. De drie trends, die geïdentificeerd zijn door de eigen verf en coatings kleurexperts samen met internationale designprofessionals, zullen van invloed zijn op hoe we het komende jaar leven.

 

'Nu de samenleving zo in beweging is zijn we opnieuw aan het evalueren hoe we met de wereld omgaan,' zegt Heleen van Gent, creative director van Akzonobel's Global Aesthetic Center: 'Thuis creëren we onze eigen 'speciale plek' waar onze relaties en persoonlijke herinneringen een plekje vinden. Onze Kleur van het Jaar, Sweet Embrace, en de drie complementaire kleurenpaletten helpen om onze omgeving aan te passen aan de tijd waarin we leven en geven een gevoel van stabiliteit en vreugde.'

 

Als onderdeel van het 2024 Colourfutures™ kleurentrendrapport zijn drie decoratieve Flexa verfpaletten ontworpen rond Sweet Embrace om zo de consument te helpen bij het kiezen van trendy en harmonieuze muurkleuren die hun unieke persoonlijkheid weerspiegelt. Het warme kleurenpalet doet je denken aan thuis, een plek die comfortabel en veilig aanvoelt en tinten steen, aarde en klei combineert. Het kalme kleurenpalet roept gedachten op aan de natuur en de essentie van het leven door het zachte groen en blauw van het bos en de zee samen te brengen. Ten slotte tovert het vrolijke kleurenpalet een glimlach op je gezicht met dromerige lila tonen en moderne geeltinten.

 

Trendy kleuren, texturen en speciale effecten zijn ontworpen voor de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie, consumentenelektronica, metalen meubels, verlichting, kasten, vloeren, bouwproducten en architectuurmarkten, evenals decoratieve verven.

 

'De Kleur van het Jaar inspireert vaak langdurige design-partnerschappen in onze business,' zegt Jan-Piet van Kesteren, directeur Decorative Paints EMEA: 'We combineren inzichten in consumententrends met grondig kleur- en materiaalonderzoek en marktanalyse in onze Colorsurfaces-trendcollectie om marktgerichte oplossingen aan onze klanten te bieden en samen te werken aan de perfecte afwerking voor hun projecten.'Links

www.akzonobel.com
www.flexa.nl

Tags

nieuws, interieur, verf, trends, kleur, kleurvanhetjaar, verven, decoratief, wandbekleding, trendy, textuur, meubels, consumententrends, analyse, verfexpert, kleurexpert, trendwatcher, kleurenpalet, materiaalonderzoek, analyse, kleuronderzoek, steen, aarde, klei, roze, #flexa, #akzonobel, #cf24, #yourspecialsomewhere

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
Duurzaamheid focus R+T 2024
De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden