Zes jaar cel ex-manager Steinhoff

Donderdag 16 mei 2024

Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff

Moebelkultur meldt dat de oud-manager van Steinhoff veroordeeld is tot zes jaar gevangenisstraf en een boete van € 252.000 wegens belastingontduiking (720 maal het dagtarief van € 350). De 65-jarige hoefde echter 'slechts' vier jaar van de gevangenisstraf uit te zitten, omdat het onderzoek zo lang had geduurd.

 

De ex-zaakvoerder werd ervan beschuldigd tussen oktober 2008 en augustus 2012 valse verklaringen te hebben afgelegd bij de fiscus. Dit resulteerde, zo berekende de rechtbank, in een fiscaal verlies van € 6,7 miljoen. De 65-jarige had bekend dat hij opzettelijk de balanswaarden had vervalst, maar dat hij de impact op de belasting niet had gerealiseerd.

 

Bij de straf werd ook rekening gehouden met twee eerdere veroordelingen van de zakenman in verband met particuliere belastingontduiking van € 2,9 miljoen en onjuistheden in balansen. Deze eerdere straffen werden door het huidige vonnis nietig verklaard. Hoewel het nieuwe vonnis nog niet juridisch bindend is, markeert de beslissing van de rechtbank een voorlopig eindpunt in een van de aspecten van het Steinhoff-schandaal, dat ooit werd beschouwd als de op een na grootste meubelgigant van Europa als gevolg van zijn balansmanipulaties in 2017.

 

Bijna twee maanden geleden pleegde de ex-topman van Steinhoff zelfmoord, nadat hij veroordeeld was tot een boete van ruim € 20 miljoen.Links

www.steinhoffinternational.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, bedtextiel, overtrek, boxspring, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, kapstok, stoel, eetkamer, fauteuil, dressoir, trends, woontrends, interieurtrends, overname, koop, verkoop, acquisitie, schulden, reorganisatie, surseance, personalia, overleden, zelfmoord, zelfdoding, #steinhoff, #steinhoffinternationa

Gerelateerd nieuws
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder
Meer jongeren kopen woning
Verschuiving woningaankopen in Nederland: aandeel ouderen daalt, aandeel jongeren stijgt, zo meldt de ING bank.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden