Woven Stories op Proposte

Donderdag 10 januari 2019

Komende april vindt de 27ste editie van de internationale stoffenbeurs Proposte plaats. Elk jaar wordt er samengewerkt met ontwerpers, deze editie met die van de Italiaanse Studiocharlie. Zij vertellen Woven Stories.
Woven Stories op Proposte
Woven Stories op Proposte

Studiocharlie had reeds getekend voor het imago van de 2019-editie en zal ook zorg dragen voor de aankleding van de paviljoens tijdens de beurs. De designstudio werd in 2002 opgericht door Gabriele Rigamonti, Carla Scorda en Vittorio Turla. In de afgelopen anderhalve decennium werkte deze voor onder meer Atipico, Billiani 1911 Boffi, Bonacina 1889, De Padova, Designercarpets, Lanificio Leo, Lema, Made a Mano, Mipa, Nemo, Salvatori.

Proposte-president Mauro Cavelli stelt dat onder meer voor Studiocharlie is gekozen vanwege hun kennis van textielproducten opgedaan uit eerdere samenwerkingen met textielproducenten. De studio wil tijdens Proposte 2019 een meer globale en geïntegreerde visie op (projectmatige) interieurs presenteren, waarbij stoffen en gordijnen duidelijk centraal staan.

Studiocharlie, die bekend staat door een rigoureuze werkwijze, wil met een presentatie genaamd Woven Stories met input van exposanten het unieke karakter van de textielindustrie en de geschiedenis van het interieur laten zien in het expositiecentrum van Villa Erba in Cernobbio (Como). Zoals reeds eerder gemeld zal Proposte in 2019 vroeger en op andere dagen dan voorheen worden gehouden, namelijk van maandag 15 tot en met woensdag 17 april 2019. De openingstijden zijn van 9-18 uur, de laatste dag tot 16 uur.

 Links

www.propostefair.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, woon beurs, show, evenement, tentoonstelling, event, evenement, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, gordijn, raam, meubel, bekleding, interieurtextiel, textielfabrikant, textielindustrie, converter, grossier, raamdecoratie, meubelstoffen, #proposte, #propostefair, #propostefair2019, #proposte27, #proposte2019

Gerelateerd nieuws
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
Verlichting en panelen van grachtplastic
Plastic Whale by Vepa introduceerde een nieuwe lampenserie en akoestisch wandpaneel op Design District. Beide zijn gemaakt van plastic uit Amsterdamse grachten.
lees verder
 
Design Tales naar Vyva Fabrics
lees verder
Glorious Delft Blue verlengd
Royal Delft is een Delfts Blauw handbeschilderd aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Haar tentoonstelling Glorious Delft Blue is met drie maanden verlengd tot en met 30 september. Royal Delft is begin september ook te bewonderen op Showup.
lees verder
 
Kamerhoog geweven wandbekleding Kanvazz
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden