Woven Stories op Proposte

Donderdag 10 januari 2019

Komende april vindt de 27ste editie van de internationale stoffenbeurs Proposte plaats. Elk jaar wordt er samengewerkt met ontwerpers, deze editie met die van de Italiaanse Studiocharlie. Zij vertellen Woven Stories.
Woven Stories op Proposte
Woven Stories op Proposte

Studiocharlie had reeds getekend voor het imago van de 2019-editie en zal ook zorg dragen voor de aankleding van de paviljoens tijdens de beurs. De designstudio werd in 2002 opgericht door Gabriele Rigamonti, Carla Scorda en Vittorio Turla. In de afgelopen anderhalve decennium werkte deze voor onder meer Atipico, Billiani 1911 Boffi, Bonacina 1889, De Padova, Designercarpets, Lanificio Leo, Lema, Made a Mano, Mipa, Nemo, Salvatori.

Proposte-president Mauro Cavelli stelt dat onder meer voor Studiocharlie is gekozen vanwege hun kennis van textielproducten opgedaan uit eerdere samenwerkingen met textielproducenten. De studio wil tijdens Proposte 2019 een meer globale en geïntegreerde visie op (projectmatige) interieurs presenteren, waarbij stoffen en gordijnen duidelijk centraal staan.

Studiocharlie, die bekend staat door een rigoureuze werkwijze, wil met een presentatie genaamd Woven Stories met input van exposanten het unieke karakter van de textielindustrie en de geschiedenis van het interieur laten zien in het expositiecentrum van Villa Erba in Cernobbio (Como). Zoals reeds eerder gemeld zal Proposte in 2019 vroeger en op andere dagen dan voorheen worden gehouden, namelijk van maandag 15 tot en met woensdag 17 april 2019. De openingstijden zijn van 9-18 uur, de laatste dag tot 16 uur.

 Links

www.propostefair.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, woon beurs, show, evenement, tentoonstelling, event, evenement, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, gordijn, raam, meubel, bekleding, interieurtextiel, textielfabrikant, textielindustrie, converter, grossier, raamdecoratie, meubelstoffen, #proposte, #propostefair, #propostefair2019, #proposte27, #proposte2019

Gerelateerd nieuws
Trendz Belgium + Intirio komen eraan
Over een goede week is het alweer zo ver: de allereerste accessoire-beurs Trendz Belgium, tegelijk gehouden met een speciale editie van interieurtextielbeurs Intirio met een beperkt, doch top-aanbod qua merken.
lees verder
Herkansing BNS Crisp
Op maandagmiddag 28 januari 2019 organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten BNS Crisp opnieuw een informatieve bijeenkomst in de 'homebase' in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.
lees verder
Trendz voortvarend gestart
Gisteren is de voorjaarseditie van de decoratiebeurs Trendz 2019 in Gorinchem prima gestart: veel bezoekers, enthousiaste exposanten en een volle beursvloer.
lees verder
Imm Cologne 2019 start
Vandaag, maandag 14 januari is de internationale interieurvakbeurs Imm Cologne gestart. En natuurlijk ook de de Design Post aan de overkant. De hele week tot en met zondag 20 januari!
lees verder
Uitgestorven dieren Moooi
The Extinct Animal Fabrics is de 'ultieme' high-end collectie van talloze stoffen en leer, van Moooi uit Amsterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden