Woontrend Layered Spaces

Woensdag 04 mei 2022

Wonen, werken, eten, slapen. In een kleine ruimte worden allerlei functies slim gecombineerd. Dat zie je terug in een van de nieuwste Woontrends voor 2023, die Inretail onlangs heeft gepresenteerd. Hierbij een eerste van vier: Layered Spaces.
Woontrend Layered Spaces

Onze wereld heeft het zwaar te verduren. Het klimaat, corona en nu ook een oorlog op ons continent. Deze sombere tijdgeest heeft invloed op de wensen en behoeften van de consument. Dat zie je concreet terugkomen in de trends. Wat zijn de effecten op materialen, kleurgebruik en vormgeving?

 

De verstedelijking neemt toe, tegelijkertijd wordt het gemiddelde woonoppervlak steeds kleiner. Dan is het logisch om eenzelfde ruimte voor meerdere doeleinden te gebruiken. De Woontrend Layered Spaces speelt daarop in. 

 

Sleutelwoorden voor deze trend zijn gelaagdheid, diepte, multifunctioneel, inklapbaar-uitklapbaar, ruimtebesparend en vindingrijk. Interieurs worden steeds vaker multifunctioneel zijn en hebben een zekere gelaagdheid. Denk bijvoorbeeld aan slimme oplossingen voor o.a. thuiswerkplekken. Met kamerschermen en multifunctionele meubels krijgen ruimten gemakkelijk een andere functie.

 

Die gelaagdheid zie je ook bij wand- en vloerdecoratie vlakken die in elkaar grijpen of over elkaar lijken te vallen. Zo krijg je het effect dat er meer ruimte is dan alleen het fysieke oppervlak. Dit doet denken aan de ontwikkeling op internet, waar door de metaverse binnenkort een nieuwe dimensie van het gebruik van het internet ontstaat.

 

Vormen

De vormen die je in deze trend ziet, zijn redelijk basic zoals de rechthoek en cirkel. Vaak overlappen verschillende vormen elkaar of lijken ze elkaar te doorsnijden.  Meubelstukken hebben vaak afgeronde vormen.

 

Kleurgebruik

De kleuren die je bij deze trend ziet zijn heel divers. Er wordt volop gevarieerd met licht en donker, warm en koud en fel en vergrijsd. Deze kleurcontrasten zorgen voor meer ruimtelijkheid, wat handig is bij een kleinere oppervlakte.

 

Materialen

Over het algemeen zijn de materialen glad en onuitgesproken. Waar mogelijk worden de materialen in contrast toegepast, waardoor een product of de ruimte een extra dimensie krijgt.

 

Dessins

De gebruikte dessins bestaan vaak uit vlakken die elkaar overlappen of doorsnijden. Door deze overlappingen ontstaan onverwachte vormen en vlakverdelingen. Dit wordt ook toegepast op transparant of semitransparant materiaal.

 

Masterclass

Hoe maak je nou de vertaling op de winkelvloer? Dat leer je allemaal in de masterclassWoontrends vertalen naar jouw winkel!' Aanmelden kan via deze link.

 

 

P.S. 11-05-2022 en 30-05-2022: de tweede respectievelijk derde woontrend zijn ook gepubliceerd.

P.S. 07-06-2022: ook de vierde, Quiet Glamour, is uit!Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, meubels, woontextiel, kleuren, verf, styling, accessoires, woonaccessoires, woonkamer, kantoor, thuiskantoor, slaapkamer, keuken, #layeredspaces, #inretail, #annahutten, #woontrend, #woontrends

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden