Winkelleegstand groeit niet

Dinsdag 12 januari 2021

De winkelstraten zijn leeg door de huidige coronacrisis. Dit heeft grote gevolgen voor de retail, mede omdat het aantal bezoekers in 2020 sowieso al lager was. Toch heeft dit verrassend genoeg (nog) niet geleid tot een grotere leegstand.
Winkelleegstand groeit niet

Uit onderzoek van Locatus blijkt dat 2019 het jaar was waarin de leegstand het sterkst toenam in de afgelopen 15 jaar. Gezien de situatie in 2020 was te verwachten dat de groei van de leegstand dit jaar alleen maar verder zou toenemen. Opmerkelijk genoeg is dat niet het geval.

 

In de eerste maanden van 2020 zag men in aantal panden nog wel een toename van de leegstand, maar sinds maart is de stijging zeer beperkt. In winkelmeters is de leegstand zelfs gedaald, van 8,1% van de winkelmeters begin dit jaar naar 7,6% nu.

 

Zeer opvallend, maar waarschijnlijk heeft dit ook te maken met de steun vanuit de overheid. Vorig jaar is gebleken dat overheidssteun retailers kan helpen om te overleven. Hoe de leegstand zich in 2021 zal ontwikkelen is dus volledig afhankelijk van de generositeit van de Nederlandse overheid.

 

Nu ook niet-essentiële winkels dicht zijn zal die steun (nog) niet moeten worden afgebouwd maar juist worden uitgebreid. Gebeurt dat niet dan verwachten wij een ongekende kaalslag in de Nederlandse winkelstraten.Links

www.locatus.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, winkel, portaal, arbeid, regeling, leegstand, winkelleegstand, panden, omstandigheden, coronamaatregelen, corona, maatregelen, economie, overheidssteun, #locatus

Gerelateerd nieuws
 
Wijnand Jongen kondigt vertrek aan
lees verder
Bacterieremmende droogloopmat
Vebe Floorcoverings lanceert een schoonloop collectie met een bacterie remmende werking genaamd de MicroGuard PROŽ, bestaande uit vijf kwaliteiten.
lees verder
IMS krijgt directieduo
Na zeven jaar in de IMS Group Liechtenstein als algemeen directeur van verschillende Duitse dochterondernemingen (IMS Duitsland, IMS Living, New Look, Nordica), draagt Christoph Gwosdz het leiderschap op 31 maart 2021 over.
lees verder
Breed programma R+T Digital
In een persconferentie maakte Messe Stuttgart kort geleden meer informatie bekend over R + T digital. 285 exposanten nemen hieraan deel en er is een uitgebreid digitaal lezingenprogramma. Ook de R + T innovatieprijs wordt weer uitgereikt.
lees verder
Unieke oplossing
Steeds meer mensen werken momenteel thuis en dat is een trend die zal blijven bestaan. En als er dan gegeten moet worden, moet alle apparatuur weer van de eettafel opgeruimd worden. Daar is nu een oplossing voor: de thuiswerktafel.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden