Winkelen mag weer zonder afspraak

Woensdag 21 april 2021

Inretail vindt de versoepelingen die vanaf 28 april in Nederland voor winkels gelden een belangrijke stap vooruit: mensen mogen zonder afspraak winkelen.
Winkelen mag weer zonder afspraak

Voor retailers betekent deze versoepeling meer kansen om omzet te genereren. Maar zolang er nog beperkende maatregelen gelden, blijft steun noodzakelijk. Ondernemers hebben inmiddels veertien maanden coronaschade achter de kiezen. 'Laat deze stap van het Nederlandse kabinet daarom ook de opmaat zijn naar een snelle volgende,' zo hoopt Inretail. Pas als alle belemmeringen weg zijn is echt ondernemen weer mogelijk.

Ondernemers met non-food winkels hebben het kabinet nog heel lang nodig om schulden op een realistische manier te kunnen aflossen, zodat ook weer investeringsvermogen kan worden opgebouwd. Veel eigen geld is in het afgelopen jaar in de zaak gestopt en dat gebeurt nog steeds. Daarnaast zijn enorme schulden opgebouwd, zo stelt de brancheorganisatie die vindt dat er voor die situatie een oplossing moet komen.
 
Er is tevredenheid dat de regels gaan gelden voor winkels en winkelgebieden die al weken geleden zijn opgesteld met het kabinet, de gemeenten en veiligheidsregio’s. Dat werkte in de periode voor de verplichte winkelsluiting: onder meer één klant per 25 vierkante meter winkelvloer, strikt deurbeleid en inzet van stewards op drukke momenten. De mondkapjesplicht wordt hierbij niet meer genoemd.Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, lockdown, click&collect, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, versoepeling, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Impuls voor matrasrecycling
Vijf grote matrasproducenten - Beter Bed, Swiss Sense, Ikea, Hilding Anders en Koninklijke Auping - introduceren stichting Matras Recycling Nederland (MRN).
lees verder
Honingkleurige glaskunst
Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden