Winkelen mag weer zonder afspraak

Woensdag 21 april 2021

Inretail vindt de versoepelingen die vanaf 28 april in Nederland voor winkels gelden een belangrijke stap vooruit: mensen mogen zonder afspraak winkelen.
Winkelen mag weer zonder afspraak

Voor retailers betekent deze versoepeling meer kansen om omzet te genereren. Maar zolang er nog beperkende maatregelen gelden, blijft steun noodzakelijk. Ondernemers hebben inmiddels veertien maanden coronaschade achter de kiezen. 'Laat deze stap van het Nederlandse kabinet daarom ook de opmaat zijn naar een snelle volgende,' zo hoopt Inretail. Pas als alle belemmeringen weg zijn is echt ondernemen weer mogelijk.

Ondernemers met non-food winkels hebben het kabinet nog heel lang nodig om schulden op een realistische manier te kunnen aflossen, zodat ook weer investeringsvermogen kan worden opgebouwd. Veel eigen geld is in het afgelopen jaar in de zaak gestopt en dat gebeurt nog steeds. Daarnaast zijn enorme schulden opgebouwd, zo stelt de brancheorganisatie die vindt dat er voor die situatie een oplossing moet komen.
 
Er is tevredenheid dat de regels gaan gelden voor winkels en winkelgebieden die al weken geleden zijn opgesteld met het kabinet, de gemeenten en veiligheidsregio’s. Dat werkte in de periode voor de verplichte winkelsluiting: onder meer één klant per 25 vierkante meter winkelvloer, strikt deurbeleid en inzet van stewards op drukke momenten. De mondkapjesplicht wordt hierbij niet meer genoemd.Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, lockdown, click&collect, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, versoepeling, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
De tuin van licht
Na maanden in het thuiskantoor te hebben doorgebracht, lijkt de eigen tuin bijna een exotische vakantiebestemming. Occhio werkt hieraan mee met de introductie van de Sito collectie.
lees verder
 
Bijzonder kleed met landkaart
lees verder
NIeuwe aluminium jaloezieŽn
De nieuwe aluminium jaloezieŽn van Bece zijn stijlvol en door een ruime keuze aan breedtes, finishes, kleuren, ladderbanden en modellen zijn ze naar wens samen te stellen.
lees verder
Joriís topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
 
Nieuwe vinylcollectie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden