Wild Flower serie van Royal Delft

Donderdag 21 september 2023

Royal Delft introduceert de nieuwe Wild Flower serie. De serie bestaat uit een prachtige Proud Mary en kleurrijke tegels.
Wild Flower serie van Royal Delft
Wild Flower serie van Royal Delft

De nieuwe collectie van Royal Delft, begin deze maand nog te vinden op de trendy accessoire-beurs Showup, is een ode aan wilde bloemen en brengt je volgens de Delfts Blauw fabriek terug naar de natuur. De decoratie van deze serie is uitgewerkt in polychroom. Het bloemige dessin is geïnspireerd op de oude tegels van de Westraven collectie uit de jaren`30. De polychroom Proud Mary en de tegels worden nu exclusief uitgebracht. 

 

In de jaren ’60 nam Royal Delft de tegelfabriek Westraven over. In het archief werd onlangs een bijzondere vondst gedaan: de schetsen, ponsieven én transfervellen van zes prachtige verschillende bloemontwerpen van Westraven. De schetsen stammen uit 1930 en waren in die tijd de basis voor handgeschilderde tegels. De transfervellen zijn gebruikt voor zes fleurige tegels. De schets is ook gebruikt voor de rok van een Proud Mary (foto 2). Deze collectie, ontworpen door Koens & Middelkoop, bestaat uit grote, handgeschilderde vormen en kleinere varianten gedecoreerd met een zeefdruk.

 

De dessins zijn in de meerkleurige decoratietechniek Polychroom ontwikkeld. Hierbij worden de kleuren geel, groen, blauw en roodbruin gebruikt. De kennis van het werken met deze specifieke kleuren komt vanuit de landen rondom de Middellandse Zee. Deze aardse kleuren vormen de basis van hedendaagse moderne interieurontwerpen.Links

www.royaldelft.com
www.royaldelftgroup.com

Tags

Neuws, interieur, inrichting, wonen, woonaccessoire, lifestyle, decoratie, decoratie-artikel, woon, woontextiel, woningtextiel, #showup, #royaldelft,

Gerelateerd nieuws
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden