Werkplekinrichting

Woensdag 24 mei 2023

[Sponsored artikel] - Ben je doe-het-zelver of professional? Voor alle klussen geldt dat het verstandig is om dat vanuit een goed georganiseerde werkplek te doen. Goed gereedschap is het halve werk!
Werkplekinrichting

Doe-het-zelvers en zeker professionals draaien hun hand niet om voor allerlei klusjes. Hierbij is een grote tijdswinst te behalen als je goed georganiseerd bent. Hieronder lees je enkele tips om daarbij te helpen!

Werkplek
Alles begint bij een goede organisatie. Om het overzicht te bewaren, is het een goed idee om een werkplek af te bakenen in je huis, garage of werkplek. Het is dé plaats waar je al je materiaal kan verzamelen. Die werkplek is niet compleet zonder een degelijke werkbank. Dankzij een ruime keuze kan je echt kiezen welk model het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld niet superveel ruimte? Dan kan je een inklapbaar model kiezen dat je op wieltjes kan verplaatsen. Zo kan je de werkbank makkelijk aan de kant zetten als hij in de weg staat.

Gereedschap
De handige Harry’s onder ons zullen het maar al te graag bevestigen: je kunt nooit genoeg gereedschap hebben. En dan heb je uiteraard een plek nodig waar je al dat gereedschap goed kunt opbergen zodat je het snel terugvindt als je het nodig hebt. Schaf dus zeker een gereedschapswagen die leeg is aan. Zo kan je hem zelf indelen op de manier die jij het liefste hebt. Veel gereedschapswagens hebben ook wielen, waardoor je ze makkelijk naar de plaats kan brengen waar je je gereedschap nodig hebt. Dan heb je alles direct bij de hand!

Werkbroek
Voor wie regelmatig in huis klust, is een goede werkbroek onmisbaar. De vele zakken zijn uiterst handig om van alles in te steken: schrijfgerief, kleine vijsjes, een meter of een zakmes. Bovendien hebben veel werkbroeken ook extra bescherming aan de knieën. Als je veel op je knieën moet werken, is dat geen overbodige luxe!

Werkschoenen
Ook degelijke werkschoenen zijn een echte must have voor de doe-het-zelvers. Voor je er een paar aanschaft, denk je best na voor welke klusjes je ze het meest zal gebruiken. Wie veel op zijn knieën zit, doet er goed aan om een laag model te kopen. Als je veel moet klimmen, is het bijvoorbeeld beter om een hoger model te kiezen. In elk geval is het heel belangrijk dat de werkschoen een neus van rubber of staal heeft als bescherming tegen zware objecten.

Veiligheid
Vooraleer je echt aan de slag gaat, kijk je best nog eens een aantal veiligheidsvoorschriften na. De meeste ongevallen gebeuren bij mensen thuis en konden eigenlijk voorkomen worden als op voorhand de juiste maatregelen genomen werden. Met een opgeruimde werkplek, het juiste gereedschap en goede kledij zit je al op de goede weg!


[Sponsored artikel]Links

www.datona.be
www.datona.nl

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, gereedschap, gereedschapswagen, luchtgereedschap, handgereedschap, werkplek, werkbank, werkplaats, werkbroek, vakkleding, vakkledij, werkkleding, werkkledij, overall, werkschoen, veiligheidsschoen, bouwhelm, hoofdbescherming, ehbo, kniebeschermer, stofmasker, mondkapje, reflectiekleding, fluorkleding, hesje, veiligheidsbril, stofbril, stofmasker, oogbescherming, gehoorbescherming, werkhandschoen, #werkbank, #gereedschapswagen, #rintjeritsma, #datona,

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder
Digitale academie
De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden