Voorjaarscollectie van Auping

Woensdag 14 april 2021

Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
Voorjaarscollectie van Auping
Voorjaarscollectie van Auping

Een gevarieerde voorjaarscollectie bedtextiel van Auping, waarin de kleur blauw de boventoon voert. Blauw werkt volgens de beddenfabrikant rustgevend in de slaapkamer - de kleur wordt vaak geassocieerd met sereniteit. Opvallend is dat in deze collectie ook Japanse invloeden terug te vinden zijn: traditionele motieven en subtiele blauwtinten verwerkt in een hedendaagse dessin. Zo heeft de Takano strakke rode, roze en koraalkleurige strepen en speelse zwart-wit streepjes. De Soho Blue heeft een a-symmetrische vlakverdeling waarbij blokken, strepen, fijne stippen en rasters samen het dessin vormen en een rijke schakering aan blauwtinten de finishing touch geeft. De voorjaarscollectie bevat ook veel grafische dessins. Strepen en blokken geven een krachtig en speels effect aan de overtrekken.

 

Het bedtextiel uit de voorjaarscollectie is gemaakt van katoensatijn dat het overtrek een mooie glans geeft en zacht en glad aanvoelt. Alle overtrekken hebben een extra lange instopstrook waardoor ze ook geschikt zijn voor hoge matrassen. Met de lusjes aan de binnenkant zijn de overtrekken eenvoudig aan een dekbed vast te maken zodat het dekbed altijd op zijn plek blijft. De collectie is vanaf heden leverbaar.

 

De fabrikant uit Deventer kiest voor duurzame productie van de bedtextielcollectie - waarbij het katoen wordt geproduceerd volgens de richtlijnen van het Better Cotton Initiative (BCI). Het Better Cotton Initiative zet zich in voor betere economische condities, milieuvriendelijke productie van katoen en voor verbeterde werkomstandigheden. Concrete resultaten zijn: minder waterverspilling, vermindering van pesticide gebruik, meer gebruik van organische bemesting, verbeterde winst voor de boer en verbeterde oogstopbrengsten. De verpakking van de overtrekken is gemaakt van PET-materiaal en FSC-gecertificeerd papier dat met milieuvriendelijke inkt is bedrukt. PET is een kunststof die keer op keer gerecycled kan worden.Links

www.auping.nl
www.bettercotton.org

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, kussen, matras, tijk, boxsping, bedtextiel, overtrek, dekbedovertrek, dekbed, laken, kussen, sprei, kelim, rust, blauw, japans, duurzaamheid, bettercotton, #takano, #soho, #auping, #bci, #bettercotton

Gerelateerd nieuws
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
 
Ajax slaapt topfit
lees verder
Slaapbeurs in Baarn
Het wordt heel druk met beurzen in september en het is de vraag of er tijd is om ook de vakbeurs Hollandsch Slapen in Baarn te gaan bezoeken.
lees verder
Retail weer in de lift
De Nederlandse detailhandel heeft in maart 5,9% meer omgezet dan de eerste door corona-maatregelen geteisterde maand in 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,9% lager, dus de prijzen stegen verder.
lees verder
Koninklijk echtpaar in slaapkamer
Snurk heeft speciaal voor Koningsdag een dekbedovertrek ge´ntroduceerd met de afbeelding van het Koninklijk paar.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden