Voordelen Pvc ramen en deuren

Donderdag 23 juni 2022

[Sponsored artikel] - Bij renovatie van je huis, kan je de materiaalkeuze van je ramen of deuren kiezen: hout, aluminium of pvc. Over pvc bestaan helaas tal van misverstanden. Toch is pvc hierbij een slimme keuze: alle voordelen op een rijtje!
Voordelen Pvc ramen en deuren

Pvc is sinds tientallen jaren een erg populair materiaal voor buitenschrijnwerk. Gezien de sterk isolerende eigenschappen is dat logisch. Pvc ramen en deuren houden niet enkel warmte en koude goed buiten, maar ook geluid. Zowel op thermisch als op akoestisch vlak, zit je dus goed met pvc als materiaal. Door zijn goede isolatiewaarde, hoef je minder te verwarmen en stoot je dus minder CO2 uit.


Budgetvriendelijk
In tegenstelling tot alternatieve materialen voor buitenschrijnwerk zoals hout, aluminium of staal, is pvc meestal een stuk goedkoper en is dus . Pvc is een makkelijk bewerkbaar materiaal en de grondstoffen zijn goedkoop. Dit drukt de prijs.


Onderhoudsvriendelijk
Pvc is enorm makkelijk in onderhoud. Je reinigt je pvc deuren en ramen eenvoudigweg met een sopje lauw water en reinigingsmiddel. Vergeet dure schoonmaakmiddelen of een vijfjaarlijkse verfbeurt!


Duurzaam
Omwille van de lange levensduur, kan je zeggen dat pvc best een duurzaam materiaal is. Pas na 50 à 75 jaar, is je buitenschrijnwerk in pvc aan vervanging toe. Bovendien is het voor 100% recyclebaar. Daarnaast rot of roest het niet, en is het slijtvast.


Brandveilig
Dat pvc deuren en ramen niet brandwerend zouden zijn, is een misvatting. Pvc wordt tegenwoordig van brandwerend materiaal gemaakt waardoor het, vergeleken met hout, beter bestand is tegen brand.


Eyecatcher
Op esthetisch vlak hoeft pvc niet per se onder te doen voor hout. Tegenwoordig kan je ook kiezen voor profielen in pvc met een houtachtige structuur. Deze look met houtnerf is bijna niet meer van echt hout buitenschrijnwerk te onderscheiden. Je zal enkel het verschil merken wanneer je erover wrijft.


Inbraakveilig
De tijd dat pvc deuren en ramen zeer buigzaam waren en makkelijk open te breken waren met een koevoet is gelukkig al lang voorbij! Tegenwoordig gebruikt men sterke profielen in staal in pvc buitenschrijnwerk, wat een stuk inbraakveiliger is.


Ruim aanbod
De keuze aan pvc deuren en ramen is zeer uitgebreid. Je hoeft je in je keuze dus niet enkel te beperken tot bijvoorbeeld wit of antracietgrijs. Wil je binnen en buiten een andere kleur? Ook dat is mogelijk met pvc!


[Sponsored artikel]Links

www.raamwinkel.be

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, deur, kozijn, raam, schrijnwerk, pvc,renovatie, #deuren, #ramen, #raamwinkel

Gerelateerd nieuws
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
Wonderful Wallcoverings
In het boek Wonderful Wallcoverings staat muurbekleding in al zijn vormen centraal. Muurbekleding is immers al lang niet meer enkel het klassieke bloemetjesbehang dat de kamer moet kleuren. Nieuwe designs en nieuwe technieken zorgen voor een waaier aan mogelijkheden.
lees verder
 
Mijn digitale zaak
lees verder
Gezellige zomeravonden rond vuur
[Sponsored artikel] - Heerlijk lange zomeravonden, het is dus tijd om de vuurkorf en de BBQ te voorschijn te halen. Toch mag je niet zo maar in het wilde weg een vuurtje stoken. Wat zijn dus de doís en doníts voor vuur in je tuin?
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden