Vidato failliet

Dinsdag 07 maart 2023

Vorige week is meubelfabriek Vroom uit Heumen, beter bekend als Vidato Zitmeubelen, failliet gegaan.
Vidato failliet

Vorige week maandag is Meubelfabriek Vroom, handelend onder de naam Vidato Zitmeubelen te Heumen door de rechtbank Zutphen failliet verklaard. Als curator is aangesteld E.A.S. Jansen van Poelmann van den Broek Advocaten in Nijmegen.

De besloten vennootschap die sinds 1999 bij de Kamer van Koophandel was ingeschreven voerde ook de labels Britt Kit en Differenti. De geschiedenis van de meubelfabriek ging reeds terug naar de jaren zestig van de vorige eeuw.

Het bedrijf, lid van de CBM, had circa 40 mensen in dienst. Het was gespecialiseerd in de productie van zitmeubelen en heeft een eigen rompenmakerij, voorbewerking, snij- en stikafdeling, stoffeerderij en assemblage. De meubelen werden via een dealers verkocht aan consument, maar sinds 2010 was het bedrijf ook actief op de projectenmarkt via Differenti. In 2018 werden de retailactiviteiten van Roels, sinds 2014 een dochterbedrijf van Ahrend, overgenomen.

Volgens curator Erik Jansen zou de oorzaak van het faillissement volgens Vroom zijn dat mensen minder uitgeven aan dure uitgaven, zoals meubels. Na corona zou dat de genadeklap geweest zijn. Dat is een enigszins merkwaardige verklaring omdat tijdens de pandemie de interieursector juist zeer goede omzetten heeft gedraaid. Volgens De Gelderlander hebben crediteuren zo'n € 385.000 tegoed. Daarnaast is er een belasting- en een financieringsschuld.

 

P.S. 07-04-2023: Vidato maakt een doorstart!Links

www.vidato.nl
www.mfvroom.nl
www.ahrend.com
www.brittkit.nl
www.differenti.nl
www.poelmannvandenbroek.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, kast, tafel, salontafel, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #vidato, #mfvroom, #ahrend, #brittkit, #differenti, #poelmannvandenbroek

Gerelateerd nieuws
Jubileummodellen Natuzzi
Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als ht evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder
 
Ontwerpen Roos Reedijk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden