Verruiming kopen op afspraak

Dinsdag 09 maart 2021

Terwijl de rechter de hele week nodig heeft om zich te buigen over de heropen-rechtzaak van gisteren, zijn de mogelijkheden voor het kopen op afspraak iets verruimd.
Verruiming kopen op afspraak

Vanaf dinsdag 16 maart wordt het kopen op afspraak aangepast en wordt er één klant per 25 vierkante meter toegestaan. De vorige regel van twee klanten per verdieping was verre van doordacht en bood veel grotere en ketens-winkels nauwelijks of geen verbetering. Maar zelfs met deze technische aanpassing van de regels blijft het een groot gevecht om een gezonde omzet te behalen.

De retail weer veilig heropenen is de enige echte oplossing voor het omzetprobleem, zo vindt ook non-food brancheorganisatie Inretail. De aangekondigde aanpassing van kopen op afspraak is slechts een tussenstap.

Vanaf maart vorig jaar al is getoond dat winkels veilig open kunnen. Samen met ministeries werd daarvoor een goed werkend protocol ontwikkeld. Gisteren dagvaardde Inretail de Nederlandse Staat en heeft de rechter uitgelegd, waarom zij per direct heropening van winkels eist: het kabinet heeft onder meer de economische en maatschappelijke belangen bij het besluit tot verlenging van de winkelsluiting onvoldoende meegewogen. Bovendien zijn geen volwaardige alternatieven geboden. Daarnaast wil een grote meerderheid van de bevolking de winkels open.

De rechter doet uiterlijk vrijdagochtend 12 maart om 10.00 uur uitspraak.
 
Vorige week is er vóór het heropenen van de winkel tevens een petitie gestart die inmiddels al bijna 24.000 keer is ondertekend.

Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, lockdown, click&collect, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen bijna van start
De exposanten van de Woonindustrie (DWI) zijn er klaar voor, op 12 en 13 april begint het eerste deel van de Voorjaarsvakdagen, dat van 18 – 20 april vervolgd wordt. Van vernieuwde stands tot nieuwe producten, ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard.
lees verder
Inretail gooit handdoek
Detailhandelsbrancheorganisatie Inretail gaat niet in hoger beroep tegen de Nederlandse staat om de gedwongen winkelsluiting op te heffen. En het IMF heeft overheden inmiddels geadviseerd om noodlijdende zaken op te kopen!
lees verder
Toegankelijke klasse Artelux
Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Het gaat om toegankelijke klasse, verfijnd en elegant.
lees verder
Elegante subtiele rondingen
DesignLab21, onderdeel van de Dutch Quality Group presenteert de nieuwe bank Vilaz. Volgens het bedrijf is het een typische Design on Stock bank, met een herkenbare signatuur. Modulair, comfortabel en met veel aandacht voor kwaliteit en detail.
lees verder
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden