Verlaging productie Unilin

Woensdag 02 november 2022

Recent hebben een aantal Belgische vloerenproducenten hun cijfers gepresenteerd. Hieruit blijkt een behoorlijk afnemende vraag naar vloeren. Unilin heeft de productie inmiddels verlaagd.
Verlaging productie Unilin

Unilin ziet de vraag naar parket, laminaat- en vinylvloeren 20 tot 30%terugvallen, blijkt bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers. Na een topjaar 2021 had het bedrijf de verwachting dat de vraag zou terugvallen, maar deze daling is sterker dan ingeschat, waarbij ook de prijzen van grondstoffen en energie enorm gestegen.

 

Deze ontwikkelingen drukken de winst van het bedrijf. De bedrijfswinst van Unilin daalde met 45% in het derde kwartaal. Als gevolg van deze daling heeft het bedrijf de productie zo nu en dan al verlaagd, vooral waar er een hoge energie-intensiteit is (spaanplatendivisie) of er een wereldwijde afzet is (luxe vinyltegels en -planken).

 

Deze ontwikkeling past bij een onderzoek van branchevereniging Fedustria, die aangeeft dat 16% van de ondervraagde 59 leden al productielijnen heeft stilgelegd.

 

Unilin heeft besloten om de hele fabriek voor de productie van laminaat in Wielsbeke stil te leggen in de herfstvakantie en de kerstvakantie, in totaal drie weken. Hierbij zullen een groot aantal werknemers (ca. 1.000) terugvallen op de Belgische regelingen voor tijdelijke werkloosheid.

 

Unilin is de Europese divisie van Mohawk, een Amerikaanse beursgenoteerde vloerenspecialist. Zij voeren o.a. de merken Quick Step, Moduleo en Pergo. Het bedrijf is tevens eigenaar van de groothandel Peitsman in Nederland.Links

www.unilin.com
www.moduleo.nl
www.quick-step.nl
www.mohawk.com

Tags

nieuws, interieur, laminaat, LVT, tapijt, spaanplaat, vinyltegels, vinylplanken, productie, tegels, stroken, klikvloeren, lijmvloeren, distributie, mdfplaten, vloeren, energie, vraag, daling, #fedustria, #quickstep, #moduleo, #pergo, #unilin, #mohawk, #peitsman

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Nieuwe laminaatcollectie
Berryalloc uit Menen heeft onlangs een uitgebreide nieuwe collectie laminaatvloeren ge´ntroduceerd.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder
 
Grotere editie FFD in 2024
lees verder
Studio Wae gaat nieuwe fase in
Studio Wae timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Een interview hierover met oprichter Tynke van den Heuvel in de nieuwe showroom in Bunnik.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden