Verkoop deel Balta

Dinsdag 30 november 2021

Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
Verkoop deel Balta
Verkoop deel Balta

Kortgeleden werd de interesse reeds bekend: nu kondigt Balta Group NV (Balta Group) aan dat het een bindende overeenkomst heeft gesloten voor de verkoop van zijn Rugs, Residential polypropyleen (Residential PP) en Non-Woven activiteiten, samen met het merk Balta, aan Victoria PLC (de Transactie, de Afgestoten Bedrijfsonderdelen).

 

De voltooiing van de Transactie is onderworpen aan bepaalde opschortende voorwaarden, waarvan de meeste operationeel van aard zijn en betrekking hebben op de afsplitsing van de Afgestoten Bedrijfsonderdelen.

 

De Transactie heeft een ondernemingswaarde op een schuld- en cashvrije basis van € 225 miljoen en zal naar verwachting worden afgerond aan het begin van het tweede kwartaal van 2022.

 

De Transactie zal de overblijvende Groep in staat stellen zich te concentreren op de ontwikkeling van zijn commerciële activiteiten in Europa en in de Verenigde Staten onder de belangrijkste merken Modulyss en Bentley Mills, alsook van zijn premium Europese Residential polyamide (Residential PA) activiteiten (ITC).

 

Deze activiteiten moeten nog volledig herstellen na de opheffing van pandemiebeperkingen. De overblijvende groep heeft een sterkere kasstroom en balans alsook een verminderd risicoprofiel. Een hogere gemiddelde Ebitda-marge en een betere cash conversie, zullen meer investeringen mogelijk maken in duurzaamheid en groei door innovatie, productieoptimalisering en meer wendbare digitale oplossingen. Meer focus en minder complexiteit zullen naar verwachting ook de algehele efficiëntie verbeteren. Bovendien zal de afhankelijkheid van wisselkoersschommelingen en internationale transportkosten in de nieuwe groep aanzienlijk worden verminderd.

 

De Transactie zal de absolute schuld van de Balta Group aanzienlijk verminderen en zal op het moment van de voltooiing een lagere schuldgraad vertonen, op basis van de verwachte cijfers voor het volledige jaar 2021.

 

Cyrille Ragoucy, ceo en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Balta: 'Ik ben verheugd dat wij deze wederzijds voordelige overeenkomst met Victoria PLC hebben bereikt. Terwijl onze Rugs, Residential PP en Non-Woven activiteiten een nieuwe eigenaar hebben gevonden met een uitstekende operationele fit, zal de Transactie de overblijvende Groep in staat stellen zich te concentreren op zijn Commercial activiteiten in Europa en in de Verenigde Staten en hun verwacht herstel na de opheffing van pandemiebeperkingen, en op zijn hoogwaardige Europese Residential PA activiteiten. De overblijvende Groep heeft een sterkere kasstroom en balans alsook verminderd risicoprofiel, waardoor wij kunnen investeren in groei en onze positie op alle markten kunnen versterken. Tot de Transactie is afgerond, zullen wij onze activiteiten 'volgens de normale gang van zaken' voortzetten en blijven onze medewerkers en klanten onze topprioriteit. Klanten zullen gecontacteerd worden door hun verkoopvertegenwoordiger om de volgende stappen in deze transactie uit te leggen.'

 

Philippe Hamers, ceo of Victoria: 'Deze selectieve overname van twee zeer complementaire bedrijven zal aanzienlijke waarde creëren voor Victoria's aandeelhouders. De karpetten divisie is al vele jaren zeer succesvol en er zijn zeer belangrijke operationele synergieën tussen de vasttapijt divisie en de bestaande activiteiten van Victoria. Victoria kent beide activiteiten al zeer goed.'Links

www.victoriacarpets.com
www.baltagroup.com
www.balta.be
www.balta-carpets.com
www.modulyss.com
www.itccarpets.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, overname, kamerbreed, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, grondstoffen, tapijttegel,acquisitie, verkoop, overname, samenwerking, fusie, synergie, reorganisatie, #arcedition, #baltagroup, #victoriacarpets, #captiqs, #itccarpets, #modulyss

Gerelateerd nieuws
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
Nieuw Intr point in Nuth
Per vandaag, 1 augustus, is het meest zuidelijk gelegen Intr Point verhuisd naar een nieuwe, grotere en klimaatneutrale locatie in Nuth.
lees verder
Tips voor goede werkkleding!
[Sponsored artikel] - Bij (ver)bouwen, klussen of renoveren is het motto: 'goed gereedschap is het halve werk'. Naast gereedschap geldt dat ook voor andere zaken. Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste werkkleding?
lees verder
Heimtextil 2023 al populair
De planning voor de volgende Heimtextil in januari 2023 is in volle gang. De branche verwacht aan het begin van seizoen 2023/24 een internationaal platform voor huis- en contracttextiel, interieurdesign en trends.
lees verder
Incoda 2022 komt eraan!
De Incoda wordt georganiseerd van 11-13 september. Dit jaar wordt het een feestelijke editie met een uitgebreid programma, waaronder Incodaís eerste festival.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden