Verantwoorde vloerkleden

Woensdag 16 november 2022

ITC's inzet voor duurzaamheid en 'beter design' heeft geleid tot een uniek en luxueus tapijtaanbod - het Haven-assortiment.
Verantwoorde vloerkleden
Verantwoorde vloerkleden Verantwoorde vloerkleden

Haven tapijten zijn verfijnd en elegant, 'beter' ontworpen voor functionaliteit en duurzaamheid, maar ook voor comfort. De collectie is geïnspireerd op de wilde, ongetemde natuur van Scandinavië. Dit wordt vertaald in de kleuren van de middernachtzon, rotsen en boshout - rijke bruintinten, zandbeige en door de zon gedragen tinten. De collectie bestaat uit de dessins Tove (voor serieuze luxe), Liv (gezellig en weelderig) en Elna (voor intensief gebruik).

 

De vloerkleden zijn vervaardigd met een milieuvriendelijk polyamide garen dat in eigen beheer is ontwikkeld onder het label Ympact, wat 35% gerecyclede grondstof bevat. Het is het product van de voortdurende massabalansbenadering van ITC, een merk van Belysse (voorheen Balta). Dit principe vermindert de uitstoot van broeikasgassen en de invoer van fossiele grondstoffen, zonder de kwaliteit en eigenschappen van het Haven-assortiment aan te tasten. Het bedrijf belooft dan ook dat het tapijt vele seizoenen mee gaat en gemakkelijker is te onderhouden.

 

De sleutel tot duurzaamheid is een lange levensduur. Dit komt volgens ITC deels door creatief ontwerp, omdat mensen houden van de look en feel van deze serie en hun tapijten vele seizoenen willen behouden. Maar het is ook door productontwerp. Elk tapijt in de collectie is gemaakt voor hoogwaardige prestaties (klasse 32) en superieure, eenvoudig te reinigen eigenschappen, wat betekent dat de tapijten lang bij je blijven.

Het garen dat wordt gebruikt, is in de massa geverfd, een proces dat het waterverbruik drastisch vermindert. Het bespaart niet alleen water, het verbruikt ook minder energie. En het eindproduct levert een hoge lichtkleurechtheid en een hoge kleurconsistentie, wat bijdraagt ​​aan de duurzaamheidsreferenties van het assortiment.

 

Het nieuwe assortiment zou de CO2-uitstoot dan ook met maximaal 6,66 kg/m² verminderen, in vergelijking met tapijtproducten die voor 100% op fossiele brandstoffen zijn gebaseerd.Links

www.belysse.com
www.itc-carpets.com

Tags

nieuws, interieur, tapijt, vloerkleden, karpetten, vloerbedekking, luxe, weelderig, kleuren, collecties, duurzaam, milieuvriendelijk, polyamide, grondstof, recycling, broeikasgas, fossiel, gezellig, weelderig, serieus, ontwerpen, #itc, #belysse

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Heditex Boxtel geopend
Heditex, de groothandel voor woning- en projectinrichting, parketzaak en gordijnatelier, heeft afgelopen vrijdag de nieuwe vestiging in Boxtel officieel geopend.
lees verder
 
Meubelbeurs Brussel back on track
lees verder
Lagere verkoop detailhandel Q3
De Nederlandse detailhandel zette in het derde kwartaal van 2022 ruim 4% meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het volume nam met bijna 4% af. Bij meubelzaken was de afname zelfs 17%.
lees verder
Interfloor vernieuwt Globe Project
De komende weken wordt de in kleur vernieuwde Globe Project Econylģ Yarn gelanceerd, volgens Interfloor de eerste en reeds jaren best verkochte Econyl tapijtcollectie van Nederland!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden