Van Gogh komt tot leven

Maandag 20 februari 2023

BN Walls introduceert een nieuw behang gebaseerd op de technieken van Vincent van Gogh.
Van Gogh komt tot leven
Van Gogh komt tot leven Van Gogh komt tot leven Van Gogh komt tot leven

BN International lanceert voor het behangmerk BN Walls lanceert in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam een nieuwe collectie. In de dessins uit de collectie komen de technieken van de kunstenaar - zoals het gebruik van expressieve penseelstreken, kleuren en texturen - duidelijk naar voren. Een aantal dessins is speciaal ontwikkeld ter ere van het 50-jarig bestaan van het museum.

 

Het behangmerk bracht al twee keer eerder een collectie uit die geïnspireerd is op het werk van de Nederlandse kunstenaar. Bij deze derde Van Gogh collectie hebben BN Walls en het Van Gogh Museum nauw samengewerkt om de juiste kleurencombinaties en details na te bootsen. Zo zijn de verftexturen en penseelstreken die typerend zijn voor Van Gogh in verschillende prints verwerkt. De Van Gogh Museum – Collectie III bestaat uit zes verschillende dessins in 44 kleurvarianten.

 

De bekende 'Amandelbloesem' van Van Gogh speelde in eerdere collecties al een grote rol en is ook in deze derde collectie te zien. Daarnaast komt het schilderij 'Perenboompje in bloei' terug in de collectie, in zowel pastel- als warmere, meer uitgesproken tinten. Speciaal ter ere van het 50-jarig bestaan van het Van Gogh Museum ontwierp BN Walls een 'celebration' dessin, met een compilatie van bloemen uit verschillende schilderijen. Alle dessins uit de collectie zijn te combineren met het unibehang 'Brush Stroke', waarin de penseelstreken van Van Gogh te herkennen zijn.Links

www.bninternational.com
www.bnwalls.com
www.vangoghmuseum.nl

Tags

nieuws, interieur, behang, penseel, kleurrijk, museum, collectie, combineren, prints, dessins, kleurvarianten, kunstenaar, exclusief, expressief, impressionisme, texturen, lancering, kleurencombinaties, details, inspiratie, #vangogh, #bnwalls, #vangoghmuseum

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
Duurzaamheid focus R+T 2024
De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden