Unilin koopt Balta-site

Maandag 27 november 2023

Quick-Step moeder Unilin heeft een veertien hectare groot terrein van voormalig buurman Balta in Avelgem opgekocht.
Unilin koopt Balta-site

Het terrein behoorde toe aan het Britse Victoria, de moedermaatschappij van Balta - niet te verwarren met Belysse - en werd door het bedrijf van uittredend ceo Bernard Thiers voor € 36,87 miljoen gekocht. Dat meldt Madein gisteren op basis van een bericht in de Standaard. Zoals bekend wordt Thiers volgend jaar opgevolgd door Wim Messiaen.

Unilin was reeds ernaast gevestigd en vergroot nu dus zijn actieradius aanzienlijk. Thiers (archieffoto; Fedustria) stelt daarnaast dat de aankoop van de nieuwe grond de transportkosten aanzienlijk zal beparen. Balta produceerde er tapijt, maar na de overname door Victoria werd die onrendabele activiteit stop gezet.

Bernard Thiers verklaart overigens verder nog dat Quick-Step, dochter van Unilin en van het Amerikaanse moederbedrijf Mohawk, nog altijd geen gemakkelijke tijd meemaakt. Na een oplevende vraag tijdens corona, is de situatie al sinds vorig jaar omgekeerd als gevolg van krimpende de bouwsector. De terugval treft alle soorten vloerbedekkingen en het duurdere parketvinyl zelfs met 30% en meer. Hij verwacht ook geen beterschap vóór eind 2024.Links

www.unilin.com
www.peitsman.nl
www.moduleo.nl
www.quick-step.nl
www.unilinpanels.com
www.victoriacarpets.com

Tags

nieuws, interieur, directie, wisseling, ceo, directeur, vloeren, pvcvloeren, uniclic, laminaat, laminaatvloeren, spaanplaat, verpakkingen, wereldwijd, productie, productievestiging, merk, personalia, #balta, #quickstep, #moduleo, #thiers, #mohawk, #victoriacarpets, #unilin

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
Evolutie in vloeren
Tarkett introduceert de Id Evolution, een duurzame non-pvc vloercollectie. Gemaakt met 64% mineralen voor een gezonder binnenklimaat.
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden