Uitgever Residence failliet

Donderdag 11 april 2019

Pelican Media, de uitgever van onder meer Residence, het magazine voor de verkoop van exclusieve huizen, is gisteren failliet verklaard.
Uitgever Residence failliet

De exacte reden voor het faillissement van Pelican Media uit Amsterdam is nog niet bekend. Wel stelt curator Stephan Voermans in Villa Media dat de uitgeverij – die zich met onder meer het tijdschrift Residence en het event Residence Salon richtte op de wat meer fortuinlijke lezer – last had van de krimpende tijdschriftmarkt.

Pelican, opgericht in 1990 ging ook in 2013 al eens bankroet. Een decennium geleden had Pelican nog zo'n 80 medewerkers en een omzet van € 20 miljoen. Recent waren er nog veertien mensen in dienst.

Vooralsnog lijken de bladen, naast Residence bijvoorbeeld ook het luxe autoblad Carros, het personeel en de contentmarketingtak volgens Adformatie buiten schot van de insolventie te blijven omdat deze binnen een andere bv van de holding vallen. Vooral drukkers en distributeurs zouden de dupe zijn.Links

www.pelicanmedia.nl
www.salonresidence.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, wonen, woon, woning, huis, makelaar, event, beurs, evenement, show, stof, textiel, ontwerp, design, designer, laren singer, museum, salon, residence, salon residence, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, buy-out, #salon, #residence, #salonresidence, #pelicanmedia

Gerelateerd nieuws
 
Strand West failliet
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Winnaars SaloneSatellite awards
Tijdens Salone del Mobile vond ook SaloneSatellite plaats. Hier kunnen startende ontwerpers hun producten laten zien. Voor het tiende jaar op rij reikte een internationale jury awards uit voor de beste producten.
lees verder
Opnieuw groei retailomzet
De Nederlandse detailhandel heeft in februari 4,3% meer omgezet dan in februari 2018, het volume was 3,5% hoger. De omzet van zowel food als non-food steeg. De interieursegmenten deden het zelfs uitstekend!
lees verder
NNI-forecast van Li
Lidewij Edelkoort presenteert binnenkort namens het NNI de trendforecast Interior & Lifestyle 2021: een dialoog tussen food en interieur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden