Uitblinkers Woonbranche

Donderdag 06 juni 2024

Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
Uitblinkers Woonbranche
Uitblinkers Woonbranche

Winkels in de slaapbranche positioneren zich het best en winkels in de keukenbranche het slechtst. Bouwmarkten Gamma, Praxis en Karwei scoren nagenoeg gelijk op de positioneringscriteria. Dit blijkt uit Uitblinkers Woonbranche, een grootschalig onderzoek van Multiscope naar winkelformules met de beste positionering. In het onderzoek zijn 7.366 klanten (18 jaar en ouder) van de grootste partijen in de woonbranche ondervraagd.

 

Een goede positionering moet voor de consument relevant, onderscheidend en geloofwaardig  overkomen. Consumenten beoordeelden de partijen op een schaal van 1 tot en met 5 op deze  criteria. Auping heeft volgens de klant de beste positionering (3,95). Vooral op 'geloofwaardigheid' scoort Auping hoog (4,13). Ikea volgt op de tweede plek (3,69) en Hornbach op de derde plek  (3,65). Welkoop (3,63) en X²O (3,63) maken de top vijf compleet. Auping scoort ook hoog op andere prestatie-indicatoren zoals op de waardestrategie 'beste product' en 'beste service'. Daarmee is Auping een van de vijf supersterren in de woonbranche.

 

Winkels binnen de slaapbranche scoren het best van alle subbranches (3,52) in de categorie  wonen. Keukenzaken scoren het slechtst op de positioneringscriteria (3,36). Vooral Grando  Keukens scoort slecht (3,11). Andere partijen die ook slecht scoren op de positioneringscriteria zijn VidaXL (3,08) en Brugman Bad (3,13).

 

De bouwmarkten Gamma, Praxis en Karwei scoren nagenoeg gelijk op de positioneringscriteria. Ze scoren allemaal relatief laag. Dat deze bouwmarkten op elkaar lijken blijkt ook uit de lage scores op 'onderscheidendheid' van Gamma (3,04), Karwei (3,11) en Praxis (3,05). Desondanks is de  gemiddelde terugkeerintentie (93%) van de bouwmarkten het hoogst van de gehele woonbranche.

 

Hornbach en Hubo springen er echter duidelijk uit qua positionering. Hornbach staat zelfs op de  derde plek qua positionering (3,65).Links

www.multiscope.nl

Tags

nieuws, interieur, onderzoek, marktonderzoek, positionering, uitblinkers, geloofwaardigheid, onderscheidend, relevant, slaapwinkels, keukenwinkels, badkamerwinkels, doehetzelfwinkels, bouwmarkten, criteria, #multiscope, #auping #uitblinkerswoonbranche

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŰle problemen is gekomen.
lees verder
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden