Toch nieuw leven CS Schmal

Maandag 20 augustus 2018

Eind juni leek het definitief 'Schluss' voor CS Schmalmoebel. Nu blijft de geest van het bedrijf toch overeind: Çilek neemt merk- en modelrechten over.
Toch nieuw leven CS Schmal

Sinds november vorig jaar kwam CS Schmal in de problemen, in april werd aangekondigd dat de productie werd stopgezet en het bedrijf opgedoekt zou worden. Maar toch kwam er alsnog een verrassende ommekeer: op 1 augustus 2018 nam de Turkse kindermeubelfabrikant Çilek de model- en merkrechten over. Meubilair met het CS-logo (foto links; website) blijft daarom bestaan.

Çilek probeert CS Schmal nu zo snel mogelijk weer op de markt te brengen. CS Schmal zal ook een Duits bedrijf blijven: Çilek is op zoek naar een geschikt onderkomen in Ostwestfalen als hoofdkantoor voor administratie, showroom en magazijn, zo meldt Möbelmarkt. Dit vanwege de bestaande infrastructuur en de nabijheid van leveranciers, waarmee CS Schmal ook in de toekomst wil samenwerken.

Çilek werd in 1995 opgericht in de Turkse stad Inegöl een heeft momenteel bijna 800 medewerkers. Het richt zich op de productie van baby-, kinder- en jeugdkamers en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wereldspelers in dit segment: er wordt naar meer dan 70 landen op vijf continenten geëxporteerd en verkocht via meer dan 500 franchisewinkels en andere verkooppunten. Çilek verwacht dat het aantal vestigingen de komende vijf jaar zal verdubbelen.

Het bedrijf heeft in de afgelopen decennia niet alleen voortdurend in nieuwe ontwerpen geïnvesteerd, maar ook in de moderne productietechnologieën in de meer dan 210.000 vierkante meter grote fabriek in Inegöl.

Çilek is niet alleen de naam van de familie die eigenaar is, maar ook het Turkse woord voor aardbei. Dat verklaart dus het bedrijfslogo en het handelsmerk van het bedrijf (foto rechts; website).

 Links

www.cilek.com.tr
www.csschmal.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, kindermeubel, jeugdmeubel, kinderkamer, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, failliet, bankroet, sanering, herstructurering, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, #csschmalmoebel, #cilek

Gerelateerd nieuws
Baleri's Trays
Onder de art direction van Aldo Parisotto is er een nieuwe productlijn gepresenteerd door de Italiaanse meubelfabrikantBaleri Italia: Trays.
lees verder
 
Imm Cologne komt eraan
lees verder
Proefzitten bij Leen Bakker
Meubelketen Leen Bakker werkt aan een verbeterde integratie tussen webshop en winkel: klanten kunnen online een afspraak maken om in de winkel op de bank te gaan proefzitten.
lees verder
Swiss Sense met VT Wonen
Swiss Sense introduceert een nieuwe collectie in samenwerking met VT Wonen: de Lifestyle by VT Wonen boxsprings-collectie.
lees verder
Toch cel Stroink?
Het wordt geen fijne kerst voor vastgoedondernemer en Pastoe directeur Rudy Stroink en zijn partner Saskia van Bohemen. Het Openbaar Ministerie (OM) blijft het stel achtervolgen en is in hoger beroep gegaan tegen de werkstraffen die zijn opgelegd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden