Succesvolle 2024 editie Heimtex

Maandag 15 januari 2024

Heimtextil eindigt met een toename in exposanten, een plus in bezoekers en zet nieuwe standaarden voor een duurzame en AI-gedreven textielindustrie.
Succesvolle 2024 editie Heimtex
Succesvolle 2024 editie Heimtex Succesvolle 2024 editie Heimtex Succesvolle 2024 editie Heimtex Succesvolle 2024 editie Heimtex Succesvolle 2024 editie Heimtex

Nieuwe contacten met besluitvormers, wereldwijde zakelijke kansen en wereldwijde bezoekersstromen: Heimtextil 2024 eindigde met 46.000 bezoekers uit ongeveer 130 landen en 2.838 exposanten uit 60 landen met een groei van 25%. Met een toename van het aantal bezoekers overwon de beurs moeilijke reisomstandigheden als gevolg van landelijke treinstakingen en regionale demonstraties.

 

De respons van internationale kopers op de kwaliteit en variëteit van het nieuwe productsegment Tapijten & Karpetten was volgense de organisatie overweldigend. In talrijke lezingen, rondleidingen en workshops richtte Heimtextil zich ook op twee van de belangrijkste hoofdthema's van de komende decennia: 'duurzaam produceren en handelen' en 'kunstmatige intelligentie'. Op deze vakbeurs voor woning- en contracttextiel konden transformaties intensiever dan ooit worden beleefd.

 

Met zijn intercontinentale kracht legde Heimtextil 2024 de basis voor een recordjaar voor Messe Frankfurt. 46.000 kopers uit ongeveer 130 landen maakten van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan de wereldwijde textielmarkt - van meubelstoffen en decoratieve stoffen, bed- en badtextiel, matrassen, functioneel textiel en tapijten tot behang, outdoorstoffen, kunstleer, gordijnen, vezels, garens, slaapsystemen en decoratieve kussens. Ondanks landelijke treinstakingen noteerde deze editie een plus in bezoekersaantallen en, met 2.838 exposanten uit 60 landen, een toename van 25% in exposantenaantallen vergeleken met het evenement van vorig jaar: 'Heimtextil eindigt met een overweldigende deelname. De toename in ruimte, exposanten en bezoekers in 2024 maakt het volgende duidelijk: de toonaangevende vakbeurs voor woning- en contracttextiel blijft op koers voor groei - en zet nieuwe standaarden voor een duurzame en AI-gedreven textielindustrie,' zegt Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt.

 

Aanzienlijke stijging in tevredenheid en bezoekerskwaliteit

In 2024 is de tevredenheid van bezoekers gestegen naar een gemiddelde van 93%, zowel nationaal als internationaal - met name over de breedte en diepte van het aanbod, zo stelt de organisatie. Onder Duitse vakbezoekers steeg de algemene tevredenheid met zeven procentpunten naar 88%. Meer dan 90% van alle bezoekers bereikte hun beursdoelstellingen. Exposanten waren ook onder de indruk van de toegenomen kwaliteit van de bezoekers en de koopcompetentie: het percentage topbeslissers onder de kopers steeg met zes procentpunten tot 78%. Ongeveer 80% van de exposanten bereikte hun beursdoelstellingen.

De lancering van het nieuwe Carpets & Rugs segment was een groot succes. Voor het eerst presenteerde de wereldwijde tapijtindustrie zich samen in één hal, inclusief talrijke internationale marktleiders die voor het eerst of na lange tijd in Frankfurt exposeerden - met grote tevredenheid.

 

Van AI in textielproductontwerp tot schaalbare duurzame oplossingen

Nooit eerder stonden transformaties als kunstmatige intelligentie en duurzaamheid zo intensief centraal op Heimtextil en presenteerden ze effectieve hefbomen voor een toekomstgerichte benadering van sleuteltechnologie. Voor het eerst in 2024 bood de beurs fascinerende inzichten in de textiele toepassing van kunstmatige intelligentie en het gebruik van AI-gestuurde sortering om gerecycled textielafval te verfijnen tot nieuwe garens. In de trendruimte werden de ideeën van bezoekers op het gebied van textielontwerp ook tot leven gebracht op interactieve stations met tools als ChatGPT-4 en Midjourney.

 

Daarnaast maakte Heimtextil state-of-the-art duurzame productie en actie weer tastbaar. Een van de belangrijkste contactpunten waren de Heimtextil Trends met New Sensitivity: het concept richtte zich op de voortdurende transformatie van de textielindustrie en presenteerde tal van marktrijpe en schaalbare oplossingen. Een voorbeeld was het bedrijf Ever Dye, wiens zelfontwikkelde kleurpigmenten verven bij kamertemperatuur mogelijk maken. Variant 3D biedt AI-gestuurde breisoftware waarmee zelfs complexe vormen zoals lampenkappen kunnen worden gemaakt zonder patronen te maken. Het Econogy-programma bood nog meer centrale content-formats, met Finder, Talks, Tours en de Econogy Hub die de veelzijdigheid van circulaire benaderingen, de relevantie van certificaten en mogelijke toepassingen voor textielmaterialen demonstreerden.

 

Vooruitblik voor 2025: partnerschap met Studio Urquiola aangekondigd

Voor 2025 kondigt Heimtextil een partnerschap aan met een van de belangrijkste en invloedrijkste internationale ontwerpstudio's: Studio Urquiola. Voor de komende Heimtextil 2025 is een baanbrekende installatie gepland die een meeslepende en unieke designervaring mogelijk maakt. Met deze samenwerking benadrukken de designstudio uit Milaan en de toonaangevende vakbeurs voor woning- en contracttextiel hun gezamenlijke inzet voor innovatie, duurzaamheid en design in de gehele textielindustrie.

 

Heimtextil wordt volgend jaar gehouden van 14 tot en met 17 januari 2025.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, trend, stoffen, gordijnen, raamdecoratie, bedtextiel, karpetten, garens, vezels, prognose, trendburo, stoffen, technologie, plantaardig, biobasis, circulair, duurzaam, presentatie, hallen, exposanten, sleep, library, trends, tour, gevoeligheid, complexiteit, #messefrankfurt, #heimtextil, #stijlinstituut, #spott, #studiourquiola

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
Hoge omzetgroei Cloudpillo
De omzet van cloudpillo is de afgelopen jaar heel snel gegroeid, mede door de samenwerking met Beter Bed.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden