Sterke omzetdaling woonwinkels mei

Maandag 04 juli 2022

Hoe ontwikkelt de omzet zich in de woonbranche op basis van orderintake? Uit de resultaten van de Inretail Woonwinkelmonitor blijkt dat deze in mei behoorlijk gedaald is, maar daar is ook een duidelijke verklaring voor.
Sterke omzetdaling woonwinkels mei

In de maand mei 2022 ziet Inretail een daling van 21,3% in omzetten van de woonbranche ten opzichte van mei 2021. De daling is goed te verklaren. In de maand waarmee vergeleken wordt (mei 2021) presteerden de winkels in de woonbranche zeer goed ten opzichte van het jaar ervoor (+26,9%). Cumulatief (januari t/m mei) staat de branche nog op een mooie plus van 10,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling sluit aan bij de signalen uit de markt. Mei was een maand met (fors) minder traffic in de winkels. Het bezoek was wel heel gericht en er werden relatief hoge orderbedragen geschreven. In hoeverre deze daling een voorbode is van een structurele afkoeling van de markt, zal de komende maanden moeten blijken.

 

De meubelzaken (-35,0%) en slaapspeciaalzaken (-28,8%) hebben te maken met een forse daling t.o.v. 2021. De keukenspeciaalzaken (-15,4%) en gemengde zaken (-14,5%) hebben ook te maken met een daling. De woningtextielzaken sluiten daarentegen als enige branche de maand positief af (+4,2%). Cumulatief gezien staan alle branches (meubelzaken, woningtextielzaken, keukenspeciaalzaken, slaapspeciaalzaken en de gemengde zaken) in de plus t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

 

Toelichting bij grafiek: Het cijfer ‘Totaal wonen’ omvat de omzet van de segmenten Meubelzaken, Woningtextielzaken, Gemengde zaken, Slaapspeciaalzaken, Kurk- en Parketzaken en Keukenspeciaalzaken.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, marktcijfers, mei, daling, corona, slaapspeciaalzaken, meubelspeciaalzaken, gemengdezaken, warenhuizen, keukenspeciaalzaken, vloerenwinkels, onderzoek, monitor, woonbranche, #inretail

Gerelateerd nieuws
 
Heditex neemt deel Schadebo over
lees verder
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Jubileum uitgave Interiors Now!
Ook Interiors Now! van Taschen is verkrijgbaar in een speciale jubileumuitgave. Het boek is een rondleiding door de hedendaagse woningen over de hele wereld met een enorme diversiteit, of het nu een rustiek landhuis, een loft in New York-stijl of een bohemien-bungalow is.
lees verder
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden