Staal zet de toon

Donderdag 22 april 2021

Ontworpen door Sebastian Herkner, wordt Vibia's nieuwe Kontur-collectie bepaald door het slanke zwart metalen frame. LED’s zijn ingebed in het frame. In samenwerking met verschillende diffusors en reflectoren zorgen deze lichtbronnen voor een reeks verlichtingssferen.
Staal zet de toon
Staal zet de toon Staal zet de toon

Het frame van de Kontur lampen herbergt ofwel een handgeblazen diffusor van opaline glas, of een ronde metalen reflector, de pure volumes zorgen volgens Vibia voor een delicaat evenwicht binnen de grafische geometrische architectuur. Met de cilindrische glazen diffusor genereert Kontur een warme 360 ​​graden gloed als van een (haard)vuur. In combinatie met de gebogen metalen plaat van de reflector, geeft het de uitstraling van regenend licht.

 

Kontur is verkrijgbaar in een reeks LED-kleurtemperaturen van 2200 tot 4000 Kelvin. Voor een diner bij kaarslicht tot helder licht overdag. De collectie bestaat uit vijf maten in wand- of hangende stijlen (foto 1). De eerste is een grootschalige schans die aan de muur is bevestigd, de hanglampen lijken aan bijna onzichtbare kabels te hangen.

 

Vibia wordt in Nederland verdeeld door Eikelenboom bv uit Amsterdam en in België door Collective uit Brugge.Links

www.vibia.com
www.collective.be
www.eikelenboom.nl

Tags

nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, licht, verlichting, lamp, hanglamp, led, design, #collective, #eikelenboom, #vibia, #kontur

Gerelateerd nieuws
Axolight in beweging
Verlichtingsbedrijf Axolight brengt een lineaire en modulaire lamp op de markt die volgens de firma voldoet aan de creatieve behoeften van architecten en ontwerpers door esthetiek, technologie en functionaliteit te combineren.
lees verder
De tuin van licht
Na maanden in het thuiskantoor te hebben doorgebracht, lijkt de eigen tuin bijna een exotische vakantiebestemming. Occhio werkt hieraan mee met de introductie van de Sito collectie.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
16,5 miljoen voor groei Orderchamp
Het digitale inkoopplatform Orderchamp heeft twee jaar na oprichting € 16,5 miljoen groeikapitaal opgehaald voor verdere expansie in Europa. Een nieuwe stap voor het sterk groeiende platform.
lees verder
Spoga Gafa verschoven naar 2022
Dit jaar wordt Spoga+gafa definitief opgeschort naar 2022 vanwege de aanhoudende onzekere situatie van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden