Spaanse licht evolutie

Donderdag 01 juli 2021

In 2020 droeg Arturo Álvarez zijn gelijknamige verlichtingsbedrijf over aan Marcos Rioseco and Miguel Martinez. Zij geven het merk nu een nieuwe naam en blijven bijzondere lampen produceren.
Spaanse licht evolutie
Spaanse licht evolutie Spaanse licht evolutie

Nu Arturo Alvarez zelf niet mee aan het roer van het bedrijf staat is een naamswijziging logisch. Of zoals de fabrikant het zelf zegt: om dingen hetzelfde laten blijven moet alles veranderen. Marcos Rioseco en Miguel Martinez hebben het bedrijf omgedoopt tot A-emotional light, met behoud van dezelfde waarden, essentie en knowhow.

 

Onder het motto Evo-lution gaat het bedrijf een nieuwe fase in. Zo wordt het creatieve team uitgebreid, met ruimte voor verschillende ontwerpers met zeer uiteenlopende specialismes. Wat niet verandert zijn de twee pijlers van de firma: handgemaakte productie en ‘emotioneel licht’.

 

De nieuwe collectie van designer Hector Serrano heet Agasallo, wat 'geschenk' betekent in het Galicisch. De vormen en de handbeschildering genereren lichteffecten die in de ruimte worden geprojecteerd en een unieke sfeer creëren. De lampen in deze serie zijn verkrijgbaar voor binnen en buiten in vier pendelmaten, die op verschillende hoogtes kunnen worden gecombineerd om meerdere composities te creëren. Agasallo bestaat uit gegoten en met de hand beschilderd metalen gaas.


A-emotional light wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Illum uit Leimuiden.Links

www.a-emotionallight.com
www.arturo-alvarez.com
www.illum.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, hanglamp, licht, led, vloerlamp, staande, verlichting, spot, draagbaar, dim, halogeen, led, armatuur, #arturoalvarez, #abyarturoalvarez, #aemotionallight, #illum, #illumkunstlicht, #agasallo, #HectorSerrano

Gerelateerd nieuws
Unieke interieurstukken verzameld
Interieurontwerpbureau Equilibre Interiors stelt sinds kort haar entrepot in Amsterdam Noord onder de noemer Equilibre Heritage open voor liefhebbers van vintage meubels en objecten.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Najaarsnoviteiten Fritz Hansen
Deense meubelfabrikant Fritz Hansen komt dit najaar met een flink aantal noviteiten. Van compleet nieuwe producten tot vernieuwingen van bestaande designs. Interieurjournaal stelt enkele noviteiten voor.
lees verder
Tri Light uitgebreid
Bijna een jaar geleden introduceerde designmerk Tokio de Tri Light lamp. Nu laat het bedrijf weten dat het verlichtingssysteem verder uitgebreid is.
lees verder
 
Handgeblazen Aurora lampen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden