Sandra Figuerola voor Gan Rugs

Dinsdag 02 april 2019

Sandra Figuerola is een van de meest productieve designers voor de Spaanse Gan Rugs. Zij ontwierp zeven tapijt- en kelimcollecties voor het bedrijf, allemaal vol van kleur.
Sandra Figuerola voor Gan Rugs
Sandra Figuerola voor Gan Rugs Sandra Figuerola voor Gan Rugs Sandra Figuerola voor Gan Rugs Sandra Figuerola voor Gan Rugs

Gan Rugs, een merk van Gandia Blasco, exposeerde begin dit jaar op IMM. Hier was te zien hoe Sandra Figuerola (foto 5) invloeden van over de hele wereld vangt in haar designs. Een nieuw product begint voor haar vaak met een reis, of een bezoek aan een kunsttentoonstelling. Hieruit komen bijzonder dessins voort, die vaak geometrisch en avant-garde zijn.

 

Dit proces is te zien in designs zoals Catania (foto 1), Palermo (foto 2) en Siracuse (foto 3), allemaal geïnspireerd door een bezoek aan Sicilië. Of in haar tapijten Alexandera en Tumbuctú uit de Glaoui (foto 4) collectie, die geïnspireerd zijn door Marokkaans handwerk. Ondanks hun verschillen hebben de kwaliteiten gemeen dat kleur een hoofdrol speelt.

 

Ook de manier waarop een tapijt gemaakt wordt is belangrijk voor de designer uit Valencia. Uit de samenwerking tussen Figuerola en Gan Rugs zijn daarom collecties voortgekomen waarbij complexe handmatige technieken werden gebruikt. Zo omvat de Glaoui collectie handgeknoopte en geborduurde tapijten. Alle tapijten zijn gemaakt van 100% wol.Links

www.gandiablasco.com
www.gan-rugs.com
www.imm-cologne.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, vloeren, karpet, tapijt, kelim, mediterraan, mediteraan, mediterrane, mediterane, binnen, wol, #imm, #imm19, #imm2019, #ganrugs, #gandiablasco, #Sandrafiguerola

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Nieuwe milieuverklaringen ERFMI
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de meest recente milieuproductverklaringen voor veerkrachtige vloerbedekkingen gepubliceerd. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden