Monasch by Best Wool

Woensdag 03 april 2019

Het Nederlandse Best Wool lanceert zijn eerste vloerkleden label: Monasch by Best Wool.
Monasch by Best Wool
Monasch by Best Wool Monasch by Best Wool

Het label is vernoemd naar Yvar Monasch, eigenaar van Best Wool. Dit bedrijf kennen we natuurlijk vanwege de hoogwaardige vloerkleden, die Best Wool maakt van wol uit Nieuw-Zeeland en Europa. Tijdens de 58e editie van Salone del Mobile in Milaan is de nieuwe collectie te zien in het Nederlandse paviljoen ‘Masterly Dutch’.

 

Met de lancering van het label Monasch by Best Wool combineert het bedrijf naar eigen zeggen topkwaliteit met duurzaamheid, comfort en warme luxe. Frank Conrad, hoofd innovatie en design bij Best Wool: “Wol is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Dat zien we in de mode en meubelstoffen en zeker in de interieurs van nu, waarin natuurlijke materialen en duurzaamheid hand in hand gaan met comfort en luxe.”

 

Monasch by Best Wool ziet de natuur als de beste ontwerper en werkt volledig circulair dankzij de DSM-Niaga techniek, een circulaire methode waardoor het mogelijk is om de vezels en de rug van elkaar te scheiden. Daardoor is het hele kleed recyclebaar. De collectie Monasch bestaat uit twaalf designs, in verschillende kleuren, maten en randafwerkingen. Fat Cat (foto 1) is zacht als een kattenvelletje, Crayons (foto 2) toont pas zijn waren kleuren als je erop staat. De lichtgrijze basiskleur ligt qua structuur net iets hoger dan de kleurstrepen, wat zorgt voor een speels effect. Masai (foto 3) is volgens Best Wool net zo kleurrijk als de Afrikaanse stam, met kleuren als blauw en rood.Links

www.bestwoolcarpets.com
www.dsm-niaga.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, vloeren, vloerbedekking, wol, tapijt, karpet, kleed, wol, naaldvilt, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, residentieel, beurs, natuur, natuurlijk, #bestwoolcarpets, #salonedelmobile, #masterlydutch

Gerelateerd nieuws
Mflor-pvc vloer trendy en onschadelijk
PVC vloeren zijn hip en trendy. Sommige geproduceerd met de realistische look en feel van hout- en steensoorten die niet van het natuurlijke product te onderscheiden zijn. Maar zijn ze ook onschadelijk?
lees verder
 
Interfloor in verwachting
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Egaline voor zandcement en anhydriet
Forbo Eurocol introduceert een egaline voor zandcement Ún anhydriet: sneldrogend en krimparm 924 Europlan Hybrid.
lees verder
 
Rigid-Core vloeren bij Meister
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden