Monasch by Best Wool

Woensdag 03 april 2019

Het Nederlandse Best Wool lanceert zijn eerste vloerkleden label: Monasch by Best Wool.
Monasch by Best Wool
Monasch by Best Wool Monasch by Best Wool

Het label is vernoemd naar Yvar Monasch, eigenaar van Best Wool. Dit bedrijf kennen we natuurlijk vanwege de hoogwaardige vloerkleden, die Best Wool maakt van wol uit Nieuw-Zeeland en Europa. Tijdens de 58e editie van Salone del Mobile in Milaan is de nieuwe collectie te zien in het Nederlandse paviljoen ‘Masterly Dutch’.

 

Met de lancering van het label Monasch by Best Wool combineert het bedrijf naar eigen zeggen topkwaliteit met duurzaamheid, comfort en warme luxe. Frank Conrad, hoofd innovatie en design bij Best Wool: “Wol is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Dat zien we in de mode en meubelstoffen en zeker in de interieurs van nu, waarin natuurlijke materialen en duurzaamheid hand in hand gaan met comfort en luxe.”

 

Monasch by Best Wool ziet de natuur als de beste ontwerper en werkt volledig circulair dankzij de DSM-Niaga techniek, een circulaire methode waardoor het mogelijk is om de vezels en de rug van elkaar te scheiden. Daardoor is het hele kleed recyclebaar.

 

De collectie Monasch bestaat uit twaalf designs, in verschillende kleuren, maten en randafwerkingen. Fat Cat (foto 1) is zacht als een kattenvelletje, Crayons (foto 2) toont pas zijn waren kleuren als je erop staat. De lichtgrijze basiskleur ligt qua structuur net iets hoger dan de kleurstrepen, wat zorgt voor een speels effect. Masai (foto 3) is volgens Best Wool net zo kleurrijk als de Afrikaanse stam, met kleuren als blauw en rood.Links

www.bestwoolcarpets.com
www.dsm-niaga.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, vloeren, vloerbedekking, wol, tapijt, karpet, kleed, wol, naaldvilt, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, residentieel, beurs, natuur, natuurlijk, #bestwoolcarpets, #salonedelmobile, #masterlydutch, #monasch

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Nieuwe milieuverklaringen ERFMI
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de meest recente milieuproductverklaringen voor veerkrachtige vloerbedekkingen gepubliceerd. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden