Samenwerking Garant en ABK

Donderdag 08 juli 2021

Een strategische alliantie voor de beddenspeciaalzaak in Duitsland: de Garant Ė Groep en ABK gaan intensief samenwerken.
Samenwerking Garant en ABK

De ABK-inkoopvereniging uit Gütersloh en de Garant-groep uit het naburige Rheda-Wiedenbrück willen in de toekomst nauw samenwerken. Een bijbehorende intentieverklaring is al getekend. In de komende week worden de ABK-aandeelhouders in persoonlijke gesprekken op de hoogte gebracht van alle details en zal het aandeelhoudersbesluit over de samenwerkingsovereenkomst eind september worden genomen op de ABK-bestuursvergadering. Dit betekent dat de operationele samenwerking zoals gepland op 1 januari 2022 kan beginnen. Voor de komende jaren is een stapsgewijze intensivering van de samenwerking gepland.

 

ABK en de Garant-speciaalvereniging Gutes Schlafen vertegenwoordigen momenteel ongeveer 250 handelspartners met bijna 300 vestigingen (beddenspeciaalzaken) in Duitsland. Door de samenwerking krijgen de door de eigenaar geleide beddenspeciaalzaken en speciaalzaken meer gewicht in een dynamische markt en wordt de toekomst van middelgrote bedrijven op lange termijn veiliggesteld in concurrentie met andere vormen van distributie. Centrale regulering en strategische inkoop worden hiervoor georganiseerd door de Garant Groep, die met in totaal 1.800 leden ook goed vertegenwoordigd is in de meubel- en keukenvakhandel in Duitsland en via bestaande inkoop al relevante inkoopvolumes heeft in alle productgroepen.

 

Bij de operationele vormgeving van het productassortiment werken de commissies van beide verenigingen nauw samen om mogelijke synergieën in inkoop te benutten. De aparte vermarkting van de exclusieve collecties richting de eindconsument blijft echter behouden op de bestaande locaties om de duidelijke profilering van de lokale partners te waarborgen. Daarnaast zullen de ABK-aandeelhouders in de toekomst via een tweede lidmaatschap bij Garant ook toegang kunnen krijgen tot het uitgebreide dienstenportfolio van de Garant Groep - met name op het gebied van (digitale) marketing, maar ook bijvoorbeeld financiële dienstverlening of bedrijfsadvies.

 

In Nederland wordt Garant vertegenwoordigd door Garant Nederland in Rosmalen.Links

www.garant-gruppe.de
www.garant-nederland.nl
www.abk-verband.de

Tags

slaapcomfort, matrassen, samenwerking, duitsland, inkoopgroep, commissies, kussens, dekbedden, ondernemers, lokalewinkel, versterking, synergie, marketing, #garant, #abk

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder
 
Tripp Trapp in eikenuitvoering
lees verder
Recycling hoofdkussens en dekbedden
Ikea BelgiŽ test een project om dons- en verenvullingen te recycleren. Het initiatief past binnen de bredere duurzaamheidsstrategie van de woonwinkelketen.
lees verder
Kartonnen bed
Beter Bed en kartonspecialist Kartent introduceren het Paper Bed. Een kartonnen bed dat comfortabel en duurzaam slapen mogelijk maakt voor een toegankelijke prijs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden