Salone moet Super worden

Dinsdag 13 juli 2021

Van 5Ė10 september vindt eindelijk weer een editie van Salone del Mobile plaats. Niet zomaar een editie, volgens de organisatie, maar een Supersalone aangevuld met een nieuw digitaal platform.
Salone moet Super worden

Na veel wikken en wegen besloot de organisatie van meubelbeurs Milaan in april dat de beurs van 5–10 september plaats zou vinden. Deze 59e editie van Salone del Mobile moet in het teken staan van innovatie en een uniek karakter. Aan architect Stefano Boeri is het uiterlijk van de beurs is toevertrouwd. Circulariteit staat centraal, met metalen verbindingen en houten onderdelen die overal en altijd eenvoudig te monteren en te demonteren zijn. De oostelijke ingang van de Rho Fairgrounds krijgt een nieuwe uitstraling, door een cluster van 200 bomen, in kader van het Forestami project.

 

Het nieuwe beursconcept wordt Supersalone genoemd en maakt geen gebruik van stands. In plaats daarvan is het beursgebouw één groot paviljoen met een flexibele presentatiewand waarop de bedrijven hun producten kunnen tonen. QR-codes geven meer informatie en maken direct bestellen mogelijk. Dit concept wordt aangevuld met een nieuw digitaal platform. Exposerende merken, kunnen via dit platform met virtuele showrooms, productbibliotheken contact maken en houden met beursbezoekers, het hele jaar door.

 

Daarnaast zijn op de website van de beurs veel artikelen te vinden op het snijvlak van design, kunst, architectuur en technologie. Onder leiding van redactiedirecteur Annalisa Rosso begon het platform met exclusieve interviews met designtalenten als India Mahdavi, Michael Anastassiades, en Fernando en Humberto Campana.Links

www.salonemilano.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, presentatie, presenteren, etaleren, #salonedelmobile, #salonesatellite

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden