Retail mei weer 10 procent plus

Woensdag 30 juni 2021

De Nederlandse detailhandel heeft ook in mei bijna tien procent (9,7%) meer omgezet dan de volledig door corona-maatregelen geteisterde maand mei in 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 9,3% hoger.
Retail mei weer 10 procent plus
Retail mei weer 10 procent plus

Het groeipercentage van 9,7% in mei wordt wel vertekend door de samenstelling van de koopdagen, de werkelijke omzet was 7,5% hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 15,8%, food daalde met 0,9%.

In mei 2021 hebben de kledingwinkels (+45,7%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+35,2%) het voor de derde maand op rij uitstekend gedaan, maar vorig jaar werden deze sectoren wel extreem hard geraakt door corona.

Ook alle andere sectoren zaten in de plus: drogisterijen(+3,1%), winkels in recreatieartikelen (+4,7%), consumentenelektronica en witgoed (+2,7%) en ook weer winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+2%, vorige maand nog -8,4%). Winkels in meubels en woninginrichting scoorden (+16,8%) was in april 2021 eveneens hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van mei 2019 was de omzet van alle winkels hoger.

De groei van de online omzet zwakte iets verder af: via pure webshops werd in mei 16,1% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 15,9%, totaal kwam uit op 16%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Cyberveiligheid moet omhoog
Inretail inventariseerde onder aangesloten winkels de status van de cyberveiligheid en roept op om hierin te investeren.
lees verder
Unieke interieurstukken verzameld
Interieurontwerpbureau Equilibre Interiors stelt sinds kort haar entrepot in Amsterdam Noord onder de noemer Equilibre Heritage open voor liefhebbers van vintage meubels en objecten.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Circulariteit centraal bij BVP
Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
lees verder
Vacatures bij Kobe
[sponsored artikel] - De internationaal opererende Interieurstoffengroothandel Kobefab, bekend van wandbekledinglabels Kobe, Essente en Koroseal, heeft twee vacatures openstaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden