Retail december plus

Woensdag 01 februari 2023

De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
Retail december plus
Retail december plus Retail december plus

De omzet van de non-foodwinkels groeide in december 2022 met maar liefst 21,5%, food zat op 5,7%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 11,1% hoger respectievelijk 7,8% lager lager dan een jaar eerder.

Winkels in schoenen en lederwaren (+53,6%), kledingwinkels (+53,3%) en winkels in recreatieartikelen (31,5%) deden qua omzet het zeer goed. Ook winkels in meubels en woninginrichting (+10,5%), winkels in consumentenelektronica en witgoed (+6,2%) en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (5,6%) hebben afgelopen december meer omgezet dan in december 2021. Alleen bij drogisterijen daalde de omzet, met -1.6%.

De online omzet was in december 11,1% lager dan in december 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 7,7% minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp met 15,2%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, meubelzaken, prijsstijging, faillissementen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Webinar Milaan van NII
Het Nederlands Interieur Instituut (NII) organiseert een webinar waarin Zuzanna Skalska en Jeroen Junte interieurprofessionals bijpraten over de Milaan Design Week.
lees verder
Nieuwe duplistoffen
De duplistoffen-collectie van raamdecoratiespecialist B&C word uitgebreid met nieuwe serie metallics.
lees verder
 
Houten vloer voor vloerverwarming
lees verder
AR voor online verkoop Mline
Matrassenmerk Mline, onderdeel van Beter Bed Holding, experimenteert met Augmented Reality ter ondersteuning van online verkopen.
lees verder
Mflor exposant op Bau
Bau München is een van de grootste bouwbeurzen van Duitsland en trekt veel internationale bezoekers. Mflor presenteert zich met een eigen stand.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden