Retail december plus

Woensdag 01 februari 2023

De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
Retail december plus
Retail december plus Retail december plus

De omzet van de non-foodwinkels groeide in december 2022 met maar liefst 21,5%, food zat op 5,7%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 11,1% hoger respectievelijk 7,8% lager lager dan een jaar eerder.

Winkels in schoenen en lederwaren (+53,6%), kledingwinkels (+53,3%) en winkels in recreatieartikelen (31,5%) deden qua omzet het zeer goed. Ook winkels in meubels en woninginrichting (+10,5%), winkels in consumentenelektronica en witgoed (+6,2%) en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (5,6%) hebben afgelopen december meer omgezet dan in december 2021. Alleen bij drogisterijen daalde de omzet, met -1.6%.

De online omzet was in december 11,1% lager dan in december 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 7,7% minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp met 15,2%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, meubelzaken, prijsstijging, faillissementen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Jubileummodellen Natuzzi
Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
lees verder
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
 
3D geprinte hanglamp Signify
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden