PVC klikvloeren in opmars

Dinsdag 14 september 2021

Tijdens de Incoda in Gorinchem presenteerden veel leveranciers de nieuwe PVC vloeren collecties. Opvallend hierbij is de sterke ontwikkeling van klikvloeren.
PVC klikvloeren in opmars

De eerste twee beursdagen in Gorinchem waren zeer geanimeerd. Op de Interieur Collectie Dagen (Incoda) volgt het aanbod duidelijk de markt: er is enorm veel aanbod in PVC vloeren, zowel vanuit fabrikanten als nieuwe collecties door groothandels.

 

Mflor, Moduleo, Coretec (via Intr), Hebeta (Montinique vloeren), TFD, Vivafloors, Belakos, Beautifloor (Peitsman), Sense, Douwes Dekker (beide PPC) en Berry Alloc vormen een belangrijk deel van dit aanbod en tonen de uitgebreide collecties die er inmiddels zijn.

 

Binnen de collecties PVC vloeren zijn een aantal trends waarneembaar: veel visgraat (in vele verschillende maten), veel lichte kleuren en rustige dessins (duidelijk de interieurtrend) en vooral veel nieuwe PVC klikvloeren!

 

Deze collecties worden veelal geleverd met geïntegreerde ondervloer, waardoor het leggen nog eenvoudiger wordt en er vaak ook een geluidsreductie van 10dB wordt gerealiseerd.

 

Mflor introduceert de eerste visgraatversie in de Solcora klikvloerenlijn. Deze wordt, evenals binnenkort de rest van de collectie, geleverd met geïntegreerde ondervloer. De Solcora Parva River Oak is er in diverse lichte kleuren en vanaf januari is dit product ook in stroken leverbaar als klikvloer. 

 

Moduleo breidt de Layred collectie uit met een serie unieke tegelvloeren met een grote oppervlakte (ca. 86x43 cm). Met een natuurlijke uitstraling, diverse kleuren en een groot formaat past dit in de huidige woontrends.

 

Peitsman introduceert een nieuwe collectie rigid core klik pvc-vloeren in de Beautifloor collectie. Twaalf eigentijdse dessins, waarvan de helft met register embossing.

 

Op de stand van Intr staat de uitgebreide collectie van Coretec, inclusief de uitbreiding van de Essentials collectie. Ook hier onder andere visgraat en lichte natureltinten.

 

De sterke ontwikkeling richting klikvloeren heeft zeker ook te maken met het enorme gebrek aan vakmensen in de markt. Gedurende de afgelopen beursdagen was dit, naast de nieuwe producten, het thema in vele gesprekken. Aan dit probleem wordt onder andere gewerkt door de campagne 'Op zoek naar de Interieurvakman', ontwikkeld vanuit Inretail. Deze campagne wordt ook op de Incoda gepresenteerd, op een stand die bij het NKWP (Nationaal Kampioenschap Woningstofferen) staat.

 Links

www.interieurcollectiedagen.nl
www.mflor.com
www.moduleo.nl
www.peitsman.nl
www.interieur-vakman.nl
www.inretail.nl
www.intr.nl
www.coretecfloors.com
www.hebeta.nl
www.vivafloors.nl
www.tfd.nl
www.sense.nl
www.douwesdekker.nl
www.berryalloc.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, pvcvloeren, klikvloeren, vakmanschapdesign, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, easyfairs, evenementenhal, #incoda, #interieurcollectiedagen, #kennisplein, #evenementenhal, #easyfairs, #parketpaviljoen, #NKWP, #NKparketleggen, #hmcollege, #ocsinteriors, #inretail, #bvp, #platformparketbranche, #mflor, #inretail, #moduleo, #vivafloors, #coretec, #beautifloor, #tfd, #berrryalloc, #sense, #douwesdekker, #montinique

Gerelateerd nieuws
Samenwerking Interieur Club en Glue
Tijdens Glue in september gaat De Interieur Club zijn netwerkborrel voor interieur- & designprofessionalsorganiseren op vrijdag 16 september!
lees verder
Ceo Intergamma gaat met pensioen
Na bijna 17 jaar leiding te hebben gegeven aan Intergamma, het grootste doe-het-zelfbedrijf van de Benelux, treedt ceo Harm-Jan Stoter per 1 september 2022 af.
lees verder
 
Aanvulling Identity PVC-collectie
lees verder
Duurzaamheidsrapport Meister
Meisterwerke heeft haar eerste duurzaamheidsrapport gepubliceerd, waarmee de resultaten op dit terrein gepubliceerd worden.
lees verder
 
Floored by Nature
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden