Pure Talents winnaars 2024

Donderdag 18 januari 2024

De Pure Talents Awards zijn voor de 20e keer op de Imm in Keulen uitgereikt. Technologisch intelligent, functioneel en mobiel - de bekroonde ontwerpen zijn het allemaal en zijn gebaseerd op een duurzaam concept met minimaal materiaalgebruik.
Pure Talents winnaars 2024
Pure Talents winnaars 2024 Pure Talents winnaars 2024 Pure Talents winnaars 2024

Bezoekers van Imm Cologne in de Koeln Messe kunnen de winnende ontwerpen tot 18 januari op de beurs bekijken. De vier winnende ontwerpen zijn: een mobiele sauna, dakpannen gemaakt van gerecyclede palmbladeren, een kunstig vervaardigd scheidingswand van textiel en een opvouwbare driezitsbank.

 

De winnende inzending in de categorie Lifestyle and home living in cities with limited space was de MFG Mobiele Sauna (waarbij MFG staat voor Mobil für Gelassenheit of mobiele sereniteit), een interieurconcept van Emil Löber, Sophia Reißenweber en Friedrich Gerlach (foto 1). Hun gezamenlijke inzending past het tiny house-principe toe op een ongewoon soort ruimte: een mobiele sauna. De hele structuur kan worden gekanteld en getrokken door slechts drie mensen te voet. Een sauna op wielen in een stedelijke omgeving daagt volgens de jury de maatschappelijke en architectonische conventies uit die met sauna's worden geassocieerd, waardoor het concept even slim als humoristisch is.

 

Carolin Schelkle (foto 2) is de winnaar in de categorie Lifestyle and home living in a circular society met haar project Wasted Treasure. Het ontwerp laat een alternatieve manier zien om biomassa te gebruiken die vrijkomt bij de productie van palmolie. De toevoeging van kalksteen en het gerecyclede materiaal baksteenstof resulteert in gedroogde, fijngemalen vezels die zorgen voor een weerbestendig, ademend bouwmateriaal. Het intelligent hergebruiken van industrieel afval is volgens de jury een belangrijk onderwerp voor alle gebieden van wonen en bouwen. 

 

Het winnende ontwerp in de categorie Lifestyle and home living as a statement/message/concept is het Pleated Partition Screen van Fenna van der Klei (foto 3). Dit stelde Interieurjournaal eerder al voor. Het scherm is volledig gemaakt van textiel en vormt een nieuwe en innovatieve kijk op traditionele vouwtechnieken zoals plooien. De stof is verstijfd zonder bindmiddelen of lijm en de stabiliteit wordt alleen bereikt door middel van de vouwtechniek, ondersteund door de vilten elementen die in de zakken zijn geïntegreerd. Het prachtige gebruik van kleuren en patronen in combinatie met doordachte accenten en de eenvoud van het ontwerp maken deze inzending bijzonder charmant. De zelfdragende structuur kan gemakkelijk worden vervoerd in een platte verpakking.

 

Naast de drie winnende ontwerpen gaf de jury een speciale vermelding aan het project Ballast van Anton Defant, als erkenning voor zijn onconventionele meubelontwerp. Jurylid Tomás Alonso beschrijft het als ‘waarschijnlijk de snelst op te zetten driezitsbank ter wereld’. De bank maakt gebruik van een radicale benadering waarbij de zitting en rugleuning gereduceerd zijn tot het gaasmateriaal dat normaal gebruikt wordt om bagage vast te zetten die boven het hoofd is opgeborgen en is verrassend comfortabel. De compacte bank kan in enkele minuten worden ingeklapt, gebruikt weinig materiaal en is geschikt voor allerlei soorten leefruimtes, zodat hij voldoet aan de eisen van een nomadische levensstijl.Links

www.imm-cologne.de/events/pure-talents-contest/
www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de
www.fennavanderklei.nl

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, afgelast, covid19, coronacrisis, corona, pandemie, #imm, #imm24, #imm2024, #immcologne, #puretalents

Gerelateerd nieuws
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden