Prijs koopwoningen gestegen

Donderdag 22 februari 2024

De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
Prijs koopwoningen gestegen
Prijs koopwoningen gestegen Prijs koopwoningen gestegen

In januari 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 1,8% hoger dan in januari 2023. Ten opzichte van december 2023 stegen de prijzen in januari met 1,2%. De prijsontwikkelingen in dit bericht zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

 

Ten opzichte van december is de prijsindex bestaande koopwoningen in januari met 1,2% gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juli 2022 een piek. Daarna sloeg de trend om en daalde de prijsindex enige tijd. Sinds juni 2023 stegen de prijzen van koopwoningen echter weer.

 

Het Kadaster registreerde in januari 14.452 woningtransacties. Dat is ruim 10% meer dan een jaar eerder.

 

In januari was de gemiddelde transactieprijs voor een bestaande koopwoning € 433.285. Voor het bepalen van prijsontwikkelingen van bestaande koopwoningen wordt echter niet de transactieprijs, maar de prijsindex gebruikt. Bij de berekening van de prijsindex wordt rekening gehouden met kwaliteitsverschillen tussen koopwoningen. In de gemiddelde transactieprijs zit geen kwaliteitscorrectie.Links

www.cbs.nl
www.kadaster.nl

Tags

nieuws, interieur, prijs, koopwoning, vergunning, nieuwbouw, renovatie, bouw, transactieprijs, prijsindex, registratie, kwaliteit, woningtransactie, prijsontwikkeling, verkoop, consument, #cbs, #kadaster

Gerelateerd nieuws
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden